Ekonomi
03 Mar 2015 10:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:26

Emekli zammında sona yaklaşıldı

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için açılan 2 ayrı davada sona yaklaşıldı. Davalardan çıkacak intibak kararı, milyonlarca emekliye zam getirecek

Emekli zammında sona yaklaşıldı
Milyonlarca emekli mahkemelerden çıkacak intibak kararına kilitlendi. İntibakla ilgili halen devam eden 2 ayrı dava var. Ankara İş Mahkemesi'nde görülen bu davalardan çıkacak intibak kararı, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşına zam yolunu açacak.

KARAR ZAMANI

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından açılan intibak davası, 17 Mart tarihinde görülecek. İşçi, Memur ve Bağ- Kur Emeklileri Derneği'nin davasına da 29 Nisan'da devam edilecek. Her 2 davada da kararın bu duruşmalarda verilmesi bekleniyor.

DÜZENLEME YAPILACAK

Hem emekliler hem de konuyu yargıya taşıyan dernekler, davaların olumlu sonuçlanacağından umutlu. Davaların sonuçları olumlu olur ve mahkeme 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak uygulanması gerektiğine karar verirse, konuyla ilgili düzenleme yapılması gerekecek. İntibak düzenlemesi ile emekli maaşlarında 50 ila 355 lira arasında artış yapılması söz konusu olacak. 2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişiye de 355 liraya varan zam yapılmıştı. 2000 yılından önce emekli olanlar için yapılan intibak düzenlemesi, sadece SSK emeklilerini kapsamıştı. Emekli derneklerince açılan intibak davalarında kurum ayrımı yapılmıyor. Davalardan bütün emeklileri kapsayacak bir intibak kararı çıkması bekleniyor. Bu durumda kurumlar arasındaki maaş uçurumları da bir nebze giderilmiş olacak.

7.5 MİLYON EMEKLİYİ İLGİLENDİRİYOR

İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz, TAKVİM'e yaptığı açıklamada, çıkacak intibak kararının 7.5 milyon emekliyi ilgilendirdiğini belirterek, şunları söylemişti: "Karar emsal teşkil edecek ve 7.5 milyon emeklinin maaşını etkileyecek. Bundan sonra emekli olanlara da olumlu yansıyacak."

Kaynak:Takvim