Ekonomi
13 Ara 2017 12:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

Ekonomi'nin patronu bakın ne diyor! Tarihin en büyük balonu

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, rekor üstüne rekor kıran sanal para birimi Bitcoin ile ilgili önemli bir uyarı yaptı.

Ekonomi'nin patronu bakın ne diyor! Tarihin en büyük balonu
 
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, sanal para birimi Bitcoin’den uzak durulması gerektiğini dile getirdi.  Twitter hesabından yaptığı açıklama yapan Şimşek, "Bitcoin finans tarihinin en büyük balonu olan lale çılgınlığını geçmiş. Bu spekülasyondan uzak durmalı" ifadelerini kullandı. Şimşek şöyle devam etti; "Bitcoin finans tarihinin en büyük balonu olan lale çılgınlığını geçmiş. Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir."

"Lale çılgınlığı" olayı

Tarihe "lale çılgınlığı" ve "lale balonu" dönemi olarak geçen olay, 1600'lü yıllarda Hollanda'da ortaya çıkmıştı. O dönem, lale soğanı fiyatlarının inanılmaz artışı ve ardından sert düşüşü bu şekilde nitelendirilmişti. Ekonomi çevreleri, son dönemde bitcoinde yaşanan ani yükseliş ve inişleri de lale çılgınlığı yaşanan döneme benzeterek yatırımcıları uyarıyor.