Ekonomi
14 Tem 2017 14:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:17

Ekonomideki büyümenin önü kesilemedi!

Ankara Sanayi Odası Başkanı Özdebir, hain 15 Temmuz girişiminin ardından Türkiye ekonomisinin sağlamlığı kanıtlandı dedi.

Ekonomideki büyümenin önü kesilemedi!
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türk halkının bir grup hainin gerçekleştirdiği darbe girişimini etkisiz hale getiren kahramanlığının tarihe geçtiğini söyledi.

Darbe girişiminde başarılı olamayanların Türkiye'yi ekonomik bir kıskaca almaya çalıştıklarını ancak bu beklentilerinin kursaklarında kaldığını belirten Özdebir, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının da Türkiye'nin notunu acele bir kararla aşağı çektiklerini hatırlattı.

KALICI HASAR OLUŞMADI

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da Türk milletinin 15 Temmuz gecesi güçlü ve büyük Türkiye hedefine ve çocuklarının geleceğine sahip çıktığını söyledi.

Baran, süreç doğru yönetildiği için 15 Temmuz darbe girişiminin ülke ekonomisinde kalıcı bir hasara yol açmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye, darbe girişiminden sonra hızla normalleşti. 16 Temmuz sabahı tüm kamu kurumları, bankalar, özel sektör işinin başındaydı. Türkiye ekonomisinin dalgalanmalara, krizlere, darbelere karşı dayanıklı olduğu bir kez daha görülmüş oldu."

Ankaralı iş adamları olarak yatırım ve üretimi artırıp ek istihdam sağlayarak sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını anlatan Baran, Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesinde ekonomik cephenin neferleri olduklarını söyledi.

TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AÇILDI

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Ali Tekin Çelik de darbe girişimi başarılı olsaydı iş ve finans çevrelerinde yaşanacak tedirginliğin Türkiye'yi ekonomik açıdan açmaza sürükleyeceğini dile getirdi.

Çelik, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ekonominin kısa süreli daralma yaşamasına karşın kaos ortamının bertaraf edilmesiyle iş dünyasının motivasyonunun arttığını belirterek, şunları söyledi:

"Üretim, ihracat, istihdamla ilgili teşviklerin de devreye sokulmasıyla bu yıl yüksek büyüme oranlarına ulaştık. Bugün geldiğimiz noktada ekonomideki krizin atlatılmasında da önemli aşamalar kaydedildi, ülkemizin önü açıldı. Hepsinden önemlisi, birlik ve beraberliğimizi korumaya devam ediyoruz ki bunun değeri ölçülemez."