Konut Haberleri
12 Ağu 2017 10:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

Ekonomide sinyaller iyi!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, katıldığı bir törende ekonomide sinyallerin iyi olduğunu vurguladı. Tüfenkci, 2016’da alınan doğru tedbirler sonucu ekonominin 2017’ye güçlü başladığının da altını çizdi.

Ekonomide sinyaller iyi!
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Nevşehir’de katıldığı Ekonomiye Değer Katanlar Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Tüfenkci, ‘’Temmuz’da ihracatımız arttı, ekonomiye güven arttı, ekonomide sinyaller iyi’’dedi.

Doğru tedbirler aldık

Darbe girişiminin ardından hükümetin aldığı doğru kararların olumlu sonuçlar verdiğini dile getiren Tüfenkci, "2016'da hükümetimiz yerinde ve doğru tedbirler aldı. Bu tedbirler ülkemizin badireleri kısa sürede atlatmasına vesile oldu. 2017'ye güçlü bir başlangıç yaptık, yüzde 5 büyüme performansını yakaladık" diye konuştu.

Her yıl yüzde 5 büyüme

Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:
"Biz her yıl yüzde 5'in üzerinde büyümek zorundayız, çünkü her yıl bir milyon gencimize iş bulmak zorundayız. İhracatımız artıyor. Temmuz ayında yüzde 27,8 artışla 12 milyar 700 milyon doları yakaladık. Sanayi ciro endeksi, ekonomiye güven ve hizmet endeksi arttı. Ekonomide sinyaller iyi. Türkiye'de yeni bir borsa kuruyoruz. Ürün İhtisas Borsası, tarım ürünlerinde tıpkı hisse senetlerinde olduğu gibi teminat karşılığı alınan senetlerin borsada işlem yapılmasını, dünyaya açılmasını sağlıyoruz. Kısa sürede faaliyete geçireceğiz ve tarım ürünlerinin değerinde satılmasını sağlamış olacağız."