Ekonomi
10 Kas 2017 11:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:32

Ekmeğe 'İsraf' ayarı!

Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası, ekmek israfını önlemek için harekete geçti. Artık ekmekler 250 gram değil 200 gram üretilecek.

Ekmeğe 'İsraf' ayarı!
Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, ekmek israfına önlem olarak gramların düşürüleceğini açıkladı.

Cihan Kolivar, Gıda, Tarım ve  Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ile görüşme yaptığını, görüşmede İstanbul'daki  fırıncıların yaşadığı sorunları aktardığını ifade etti.

Kolivar, "Bakanlığın tebliğde yapacağı değişiklikle israfı önlemek  amacıyla artık ekmek 200 gram üretilebilecek. Ekmekte taban 200 gram olacak,  bunun altında olmayacak. Gramaj artışı da 10'ar gram olacak." dedi.

Yeni tebliğin yeni yıla yetişmesini beklediklerini ifade eden Kolivar,  "Fırında 200 gram da, 250 gram da, 300 gram da, 400 gram da olacak. Halk  hangisini isterse onu alacak. Bu çeşitlendirme sayesinde özellikle tek veya iki  kişilik ailelerde küçük ekmek alınmasıyla israf azalacak." diye konuştu.

Yeni fiyat belirlenecek

Cihan Kolivar, tebliğin yeni haliyle 2018 itibarıyla uygulanmasını,  yayımlanmasını beklediklerini kaydederek, şöyle devam etti:

"Bu durum kesinlikle gizli zam olarak algılanmamalı. Burada biz  fırıncıların da gözlemlediği, ekmeğin gramajının kişiye fazla gelmesi sonucu  israf olması. Burada ana hedef, israfın azaltılması. Zaten ekmek fiyatlarını  belirleyen İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) yeni tebliğ  sonrası ekmek fiyatlarını yeniden değerlendirecek, bu kapsamda yeni fiyat  belirleyecektir. Biz fırıncılar için de ekmek israfının önüne geçilmesi birincil  meseledir."