Konut Haberleri
03 Kas 2017 08:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:31

Ege'ye yatırım yapanın yüzü gülüyor!

İstanbul'un tahtını sallayan Ege, gayrimenkul yatırımlarında da da hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Öyle ki İzmir'de konutlar 1 yılda yüzde 20 değer kazandı.

Ege'ye yatırım yapanın yüzü gülüyor!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre geçtiğimiz yıl İstanbul'dan İzmir'e 26 bin kişi taşınırken, bu sayı Ege genelinde 50 bine yaklaştı.

İstanbul- İzmir Otoyolu'nun yanı sıra Ankara- İzmir arasında yapımı devam eden yüksek hızlı tren, Ege'nin doğal zenginlikleri gibi etmenler, illerdeki gayrimenkul fiyatlarını da arttırdı. Konutların 1 yılda yüzde 20 değer kazandığı İzmir, bu oranla İstanbul'un ardından ikinci sıraya yerleşti. Muğla 3 bin 800 liralık konut metrekare fiyatıyla Türkiye ikincisi olurken Uşak, Ege'de en fazla konut satışının yaşandığı kent oldu.

80 ili geçti

Türkiye'de il bazında yüzde 12'lik ortalama değer artışıyla İzmir, 80 ili geride bıraktı. Türkiye'nin tatil cenneti Çeşme ise, gayrimenkulde son bir yılda yüzde 17'lik değer artışıyla 957 ilçe arasında 6'ncı; Ege'de ise birinci oldu. Türkiye'de en fazla değerlenen ilçeler arasında İzmir'den Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla da yer aldı. Aliağa, son bir yılda yüzde 43 artışla rekor kırdı.

Muğla ikiye katlandı

Son bir ayda ise fiyatların en fazla arttığı ilçe, yüzde 5 ile Dikili oldu. Bodrum, Fethiye, Datça gibi yazlık beldeleri bünyesinden bulunduran Muğla, Ağustos 2017 verilerine göre konut metrekare fiyatı en yüksek ikinci il oldu. Bölgede Ocak 2013 yılında 1,360 TL olan satılık konut metrekare fiyatları 2 bin 437 TL'ye yükseldi.

En hızlı büyüyen...

TÜİK'in verilerine göre geçtiğimiz ay İzmir'de 6 bin 509 konut satıldı. Satışta Uşak, yüzde 30'luk oranla Ege Bölgesi'nin en hızlı büyüyen kenti oldu.

Uşak'ta yılın ilk 7 ayında satılan konut sayısı ise 3 bin 413 olarak açıklandı. Büyüme oranında Uşak'ı yüzde 20.87 ile Denizli izledi.

7 aylık dönemde büyümenin en düşük olduğu kent ise yüzde 4.41 ile Balıkesir oldu.

Türkiye'nin parlayan yıldızı

Gayri menkul değerleme uzmanları ve sektör temsilcileri, "Ege, artık gayrimenkulün parlayan yıldızı oldu. Şimdi, düşük kredi oranlarından ve kampanyalardan yararlanıp Egeli olmanın tam zamanı" dedi. 20 yıl vadeli konut satışları, konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş, 150 metrekareden büyük konutların KDV oranının yüzde 18'den yüzde 10'a düşürülmesi gibi destekler de Ege'de gayrimenkul almayı cazip hale getirdi.
ETİKETLER
#Gayrimenkul #izmir #Ege