Güncel
21 Mar 2018 10:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:43

e-devlet'ten yeni uygulama: e-taşınma

E-devlet üzerindeki e-taşınma denilebilecek uygulamayla muhtara, kaymakamlığa gitmeden tek bir tık ile adresinizi, elektrik, su aboneliklerinizi yeni adresinize taşıyabileceksiniz.

e-devlet'ten yeni uygulama: e-taşınma
Son dönemde soy kütüğü, miras sorgulama gibi uygulamalarla gündemden düşmeyen e-devlet sistemine vatandaşın işini kolaylaştıracak önemli bir uygulamanın daha eklenmesi için çalışmalar başlatıldı.

Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç, taşınma hizmetlerinin bütünleşik olarak e-devlet üzerinden tek ekranla yapılabileceğini belirterek, "Taşınacak kişi e-devlete girdiğinde bazı bilgiler otomatik olarak önüne gelecek. Hangi adrese gitmek istiyorsanız onu girdiğiniz anda çocuğunuzun okulunu da aynı anda o ekran üzerinden taşıyabileceksiniz. Aynı şekilde elektrik, su gibi tüm abonelik hizmetleri de buradan yapılacak" dedi.

E- TAŞINMA İLE ABONELİKLER TAŞINACAK

Kılıç, sistemin entegrasyonu için Milli Eğitim Bakanlığı ve abonelik gerektiren elektrik, su, doğalgaz gibi firmaların bilgi işlem ve strateji daire başkanlıkları ile bir araya geleceklerini söyledi.

ABONELİK NASIL TAŞINIR?

Normalde yeni taşındığınız yerdeki abonelik işlemleri için ev sahibi olanlar da dahil; resmi kimlik belgesi taşındığınızı ya da ev aldığınızı belirten bir belge (kira kontratı, tapu kaydı, lojman tahsis belgesinden birisi) Kullanım yerine ait tesisat ya da abone numarasını belirten eski bir fatura götürmeleri gerekir. Kiracı olarak nakil yapacaklar ise; Mülk sahibinin adı, soyadı ve kimlik numarası bilgileri, Mülk sahibi tüzel kişiyse (şirket) vergi numarası, ad, soyad ve ünvan bilgilerinin beyan eden evrakların olması gerekir. Bu bilgilerle birlikte bağlı bulunduğunuz elektrik idaresi, su idaresi ya da doğalgaz firmasına gidip başvurularınızı yaparsınız. İşte bu işlemler e-devlet üzerinden e- taşınma ile olacak.