Röportaj
03 Tem 2015 15:14 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:54

Duyulan güven Kocaeli’nin en büyük projesini yaptırdı

Güven odaklı projelerle adını duyuran Pekdemir İnşaat, 936 konutluk Evimiz Kocaeli ile bölgede bir ilke imza attı. Pekdemir İnşşat Genel Müdürü Mert Pekdemir, 71 yıllık tarihlerinden gelen taleple büyüdüklerini ve buna devam edeceklerini söyledi

Duyulan güven Kocaeli’nin en büyük projesini yaptırdı
Pekdemir İnşaat‘ın Kocaeli‘de hayata geçirdiği dev konut projesi Evimiz Kocaeli. 150 milyon liralık yatırımla yükseliyor. Pekdemir İnşaat Genel Müdürü Mert Pekdemir, şirketlerini, Evimiz Kocaeli’yi ve yatırımlarını emlakeki.com’a anlattı?
** Pekdemir İnşaat nasıl kuruldu?
Biz bir aile şirketiyiz ve yolumuza 3 kuşaktır devam ediyoruz. Bilecik, Bursa, Kütahya, İstanbul hatta Konya gibi illerde projelerimiz var. Bizim en önemli özelliğimiz hiç ara vermemek. Bizimki hiç kesintisiz bir hikaye. 1944’te dedemiz tarafından kuruldu.



** Bugüne kadar kaç metrekare inşaat yaptınız?
Evimiz Kocaeli ile birlikte 200 bini geçiyor. Markalı diyebileceğiz 250 bin metrekareyi bulabilir.
** Gelecek projeler nelerdir?
Şu an çok bir işi bitirdik. Hitap ettiğimiz 1 milyon insan söz konusu. Bu proje, bölgede son nokta. Artık açılmaya ihtiyacımız var.
** Evimiz Kocaeli’den bahseder misiniz?
Biz bugüne kadar hep butik projeler yaptık. Ama talep çok fazlaydı. Gelen talepler de artık daha büyük proje yapmamız yönünde oldu. Daha önceki işlerimizden de gelen cesaretler, Evizmiz Kocaeli projesini tek etapta çıkardık. Önce gelir paylaşımlı paşladık sonrasında tek başımıza devam ettik. Başarılı da olduk. Yüzde 90’ı satıldı. Vaad ettiğimiz günde teslimat da gerçekleşti. Bugüne kadar koruduğumuz ‘Güven’ çizgisinden hiç sapmadık.



** Teslimler ne zaman?
1 Temmuz’da başladı. Bizim projemizdeki nitelikleri taşıyan başka bir proje daha bu bölgede yok.
** Projelerde olmazsa olmazlar nedir ?
Bizde olmazsa olmaz ruhsat almadan başlamayız. Gerçi kanun da getirdi ama iskasız teslim asla yok. Bizim projemizden sabah evini alan akşam taşınır. Temizliğini dahi yaptırır teslimatı yaparız. Dairemizi, proje tanıtım kitapçığı, tapusu, Dask’ı , elektrik-su bağlantı belgesi, mazleme garanti belgeleri, kendi garantimiz hatta giriş kartlarımızla  teslim ediyoruz.



Tarihi eser gibi şirket
BU yıl şirketlerinin 71. Yılını yaşadığını belirten Pekdemir, “1930’lu yılların belgeleri bile hala vardır” dedi. Pekdemir şunları söyledi: “Bizim şirketimiz bir nevi tarihi eserdir. Hiçbir açma kapamamız, en ufak bir vergi borcumuz, lekeli bir çekimiz yoktur. Hatta ve hatta zamanında yaptığımız sonra tekrar yıkıp tekrar yaptığımız bir takım örneklerimiz dahi vardır. “
150 milyon liralık yatırımla hayat buldu
MERT Pekdemir Evimiz Kocaeli projesinin yaklaşık 150 milyon TL’lik bir yatırımla gerçekleştiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Metrekare fiyatlarımız 1.400-1.500 TL bandında ilerliyor. İlk alanlar oldukça memnun. Göletimiz, restoranımız, fitness salonumuz, çocuklar için açık kapalı oyun alanlarımız var. Aidatların düşüklüğü de bizim için oldukça önem taşır. Site tüm tesisleriyle birlikte Yapı Kredi Koray Tesis Yönetim Şirketi (YKS) tarafından ilk günden itibaren profesyonelce yönetilecek.”
Her birime tek tıkla ulaşılıyor
DAİRE sahiplerinin istek ve taleplerini, Pekdemir Güvence Sistemi kapsamında internet üzerinden, ilgili birimlere bir tıkla bildireceğini belirten Pekdemir, sistemi şöyle anlattı: “Web sitemizden girip şikayette bulunabiliyorsunuz.  Komitemiz var. Size karşı mail geliyor. Her şikayet tek tek değerlendiriliyor. Asla silenemez ya da kaldırılamaz. 6 ay once 10002 belgesi aldık müşteri istek ve şikayet ele alma belgesi… “
Yolumuz İstanbul’a doğru gidiyor
BU süreçten sonra şirket olarak yayılma planları olduğunu belirten Mert Pekdemir, “İstanbul’a doğru bir geçiş planımız olabilir. Küçük projelerle Anadolu Yakası olabilir mesela. Aslında bunu yayılarak yapmak istiyoruz. Biz deprem bölgesi olmasına ragmen çok sağlam ve temiz işlere imza attik. Bu bölgede ticari gayrimenkulü arttırmak gibi bir niyetimiz var . Çünkü burada nitelikli ofis projesine ihtiyaç var. “