Konut Haberleri
09 Ara 2017 09:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:35

Düşük faiz konut piyasasını canlandırır

Türk ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörü son dönemde giderek yükselen faizlerle zorlu bir dönemece giriyor. Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Pala’ya göre konut satışının artması için faizlerin düşmesi şart.

Düşük faiz konut piyasasını canlandırır
Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, yüksek faiz oranlarının konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi. İnşatta KDV oranının ve tapu işlemleri üzerinden alınan harçların düşürülmesi gibi uygulamaların sektöre ciddi artıları olduğu belirten Pala, ivmenin yukarı doğru devam edebilmesi için faizlerin mutlaka düşük tutulması gerektiğinin altını çizdi. 




Ciddi anlamda artışlar yaşanır

Pala konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: Desteklerin sona ermesi, ekim satışlarına düşüş olarak yansıdı. Ancak konut, her zaman daha fazla getirisi olan güvenli bir liman, bunu bilen yatırımcı günlük hareketlenmelerin sonuçlarına göre değil, bu bilinçle yatırımını yapıyor. Önümüzdeki günlerde kredi faizlerinde de düşüş olursa bu durum satışlarda ciddi artışa sebep olacaktır. Faiz oranlarının düşmesi ve buna bağlı olarak konutta kredi kullanım oranının artması toplam konut satışlarını da ciddi şekilde artıracaktır.