Ekonomi
07 Eki 2015 13:21 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:32

Dünyanın ilk 5 yıldızlısı Karaköy'de açılıyor!

Dünyanın ilk 5 yıldızlı Novotel'i Accor ile partner olan Akfen tarafından Karaköy'de yıl içinde açılacak...

Dünyanın ilk 5 yıldızlısı Karaköy'de açılıyor!
Yatırımlarına tüm hızıyla devam eden Akfen İnşaat yeni otel projesi Novotel Karaköy'ü yıl içinde açacak. Şehir otelciliğinde Accor ile partner olan Akfen'in Karaköy otel projesinin aldığımız bilgilere göre 2015 bitmeden açılacağı planlanıyor. 
 
Dünyanın ilk 5 yıldızlısı! 
 
Eski Kozluca Han arazisinde yapılan Akfen Novotel Karaköy projesi, 200 oda kapasiteli tasarlandı. Toplam yatırım değeri 34 milyon Euro olan Novotel Karaköy projesi, Dünyanın ilk beş yıldızlı Novotel’i olma özelliğini taşıyor.

 
2012 yılında başlanan Akfen Novotel Karaköy projesinin toplam arsa alanı 3.074,58 metrekare ve inşaat alanı ise 21.440 metrekare olarak tasarlandı. Novotel Karaköy arazisi Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden 49 yıl tahsis edilmişti. 
 
Novotel Karaköy'de cephe sayısı 6'ya çıkarıldı!
 
Bitişik nizam imar düzeninden dolayı 2 cephesi olan arsada mevcut imar hakları dolayısıyla Rıhtım Caddesi tarafında 6, Galata Mumhane Caddesi tarafında ise 4 kat yapılabilmekte. Oda sayısını artırabilmek için avlulu düzende planlama yapılmış böylece cephe sayısı 6'ya çıkarılmış durumda.



Yaklaşık 30x30 metre genişliğindeki avlu aynı zamanda zemin kattaki toplantı odalarına çatı ışıklığı imkanı tanınıyor. Modern bir dille planlanan yapıda doğal ahşap kaplamalı paneller ile titanyum alaşımlı çinko cephe kaplamaları kullanılmış durumda. 
 
Karaköy Novotel nerede?
 
Arsa Karaköy'deki Türkiye Denizcilik İşletmeleri Müdürlüğü yapısının hemen arkasında Rıhtım Caddesi ile Galata Mumhane Caddesi arasında yer alıyor. Proje; Karaköy Rıhtım Caddesi üzerinde eski Kozluca Han’ın arazisi üzerine inşa edildi. 

 
Akfen Novotel Karaköy künye:
 
Danışman: Abdurrahman Kılıç, Kazım Beceren
Peyzaj Projesi: Erkan Erdoğan
Tasarım Ekibi: R. Güneş Gökçek, Ebru Sinan, Gökçen Bozdağ, Tuba Büyükakilli, Emre Şahin, Bora Yıldırım, Birkan Sevinç, Zafer Parlak, Mustafa Taşdemir

 
Kübra GENÇ/Emlakeki.com