Güncel
18 Ara 2017 11:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

Dünyanın en pahalı evi Prens Selman'ın oldu

Paris’te 2015’te 301 milyon dolara satılan ve dünyanın en pahalı evi olan The Chateau Louis XIV şatosunu Suudi Prensi Muhammed bin Salman’ın aldığı öğrenildi.

Dünyanın en pahalı evi Prens Selman'ın oldu

Suudi Arabistan'da yaptığı batılılaşma reformlarıyla dikkat çeken Prens Muhammed bin Salman'ın dünyanın en pahalı evini de servet değerinde bir para ödeyerek satın aldığı ortaya çıktı. Salman'ın geçtiğimiz ay bir müzayedede 450 milyon dolar ödeyerek  Leonardo Da Vinci’nin Salvator Mundi adlı tablosunu da koleksiyonuna kattığı belirlenmişti.  



New York Times gazetesi, evi satın alan Fransa ve Lüksemburg merkezli şirketlerin, Prens Selman’ın kişisel vakfı tarafından kontrol edilen Eight Yatırımcılık adlı şirkete ait olduğunu belirledi. 




Suudi Arabistan’da çok sayıda prens, bakan ve üst düzey yetkilinin gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonu ile yaptığı reformlarla dünyanın gündeminden düşmeyen Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın Fransız şatosuna 2015’te 300 milyon dolar (1 milyar 158 milyon lira) ödediği belirlendi.




Forbes dergisine göre; ‘dünyanın en pahalı evi’ olan Chateau Louis XIV, Versay yakınlarındaki Louveciennes kasabasında bulunuyor.



Şatoda 3 bin şişelik şarap mahseni, sinema, açık ve kapalı havuz, iki balo salonu, bir gece kulübü, kütüphane ve akvaryum odası bulunuyor.