Konut Haberleri
08 Ara 2016 16:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:53

Dünyanın en hızlı ulaşım aracı Dubai ile Abu Dabi arasına yapılacak

1000 kilometre hızın üzerine çıkan ve dünyanın en hızlı ulaşım aracı olarak bilinen Hyperloop, Dubai ile Abu Dabi arasına yapılıyor.

Dünyanın en hızlı ulaşım aracı Dubai ile Abu Dabi arasına yapılacak
Dünyanın en hızlı ulaşım aracı olarak bilinen Hyperloop, 1000 kilometre hızın üzerine çıkabiliyor.



İlki Araplarda


Tünellerin içinde sürtünme olmadığı için kapsül hızlarının saatte 1000 kilometreyi aşabileceğini anlatan Ahlborn, “İnsan sağlığı üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yok. Hızlanma ve yavaşlama etkileri hissedilmiyor” diye konuştu.

Hyperloop’un ilk olarak Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Dubai ile Abu Dabi şehirleri arasında kurulması planlanıyor. İstanbul’un gibi trafiği ile ünlü bir şehirlere Hyperloop kurma planları olup olmadığını açıklayan Ahlborn, “Öncelikli olarak şehirleri birbirine nasıl bağlayacağımız üzerinde duruyoruz. Şehirlerdeki trafik sorununu çözmek, sadece teknolojiyle olamaz. Başka değişikliklerin de uygulanması gerekiyor.”

Kilometresi 12.5 milyon dolar

Hyperloop'un için yatırım maliyetlerine değinen Ahlborn, “Bu tamamen rotaya, arsa fiyatına, direk yüksekliğine ve tünel sayısına göre değişiyor. Yaptığımız hesaplamalara göre ortalama maliyetini kilometre başına 12.5 milyon dolar olarak görüyoruz” dedi.