Konut Haberleri
30 Haz 2015 14:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:53

Dumankaya Adres'te şaşırdı!

Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz Dumankaya İnşaat'ın geç teslimat ve vaadlerin yerine getirilmediği iddia edilmesinin ardından bu kez de tapu sorunu ortaya çıktı

Dumankaya Adres'te şaşırdı!
Geçtiğimiz günlerde, Dumankaya İnşaat'tan ev alan vatandaşların, iddia ettikleri sıkıntıları duyurmuştuk. Ancak Dumankaya cephesinde iddialar bununla da sınırlı kalmadı. 

Arsa sahipleriyle mahkemelik...

Emre E. isimli vatandaş, Dumankaya İnşaat'ın Adres Su projesinden 2014 yılında, 1+1 daire satın aldı. Ancak, Emre E. firmanın arsa sahipleriyle yaşadığı nahoş durumu şu ifadelerle anlattı: "Arsa sahipleriyle mahkemelik oldukları için tapumuzu alamamaktayız. Tapuyu alamadığımız için evimizi satamıyoruz. Bu durumdan dolayı çok ciddi mağdur durumdayız"




Hiç oturulmayan evde dökükler...
Dahası var... Benzer bir şikayet de Uğur O. isimli bir vatandaştan geldi. "Dumankaya Adres Su Projesinden ev aldım, evi fiilen teslim aldım, ancak tapusunu 1 yıldır alamadım" diyen O. durumu şu şekilde anlattı: "Öğrendik ki mal sahibi ile davalıkmış. Ayrıca hiç oturmadığım evde, parkeler kabardı, mutfak dolaplarım içi nem kapıp renk değiştirdi.

İlgili şirkete 3 ay önce başvurumu yaptım, evimin anahtarını alıp düzeltme yapacaklarını belirttiler. Ancak aradan 3 ay geçmesine rağmen, ne bir ses var ne de haber. Tam 9 kez Dumankaya Pusulayı aradım, hep talebinizi alıyoruz dediler, ancak hiçbir geri dönüş olmadı. Evimi satmak istesem satamıyorum, kiraya vermek istesem veremiyorum ve oturmadığım eve 300 lira aidat ödüyorum. Dumankaya kadar, müşterisine önem vermeyen, gayriciddi bir firma görmedim."


Tapuda numara tutarsızlığı
Özcan S. isimli Dumankaya'dan ev alan sakin de tapu sıkıntısı için çağrı merkezleriyle uğraşanlardan... S. "Çağrı merkezi kayıtları tutmuyor. Günde 3 kez aramama rağmen, en son "20 gün önce aramışsınız" deniliyor." diyerek şikayetini dile getirdi. S. "Tapu başvurusunu yaptık diyor. Numaralar tapuda tutarsız çıkıyor. Sürekli, kayıt altına alıyoruz, arayacağız diyor. 3 ayda sadece 1 kişi aradı. İşlem bankada bekliyor diye, bankayı aradığımda sadece 2 saat önce gönderildiğini öğreniyorum. En geç haftaya cumaya kadar alacaksınız deniliyor." ifadelerini kullandı.