Konut Haberleri
05 Ağu 2015 10:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:02

Dubai Cityscape Global 2015’e katılacak Türk firmaları

Dünyanın en önemli fuarlarından Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı, 08-10 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Dubai Cityscape Global 2015’e katılacak Türk firmaları
Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı'na bu yıl Türkiye’den konut sektöründeki birçok markalı projenin katılımı gerçekleşiyor. Türkiye’de 2015 yılında seçimlerin olması seçimlerin ardından yaz sezonunun gelmesi konut sektöründe bir duraganlığa yol açmıştı. Konut sektöründeki firmalar satıştaki projelerini hızlandırmak ve tanıtmak amacıyla Dubai Cityscape Global 2015’e yoğun ilgi gösteriyor.

Türkiye’deki yabancı konut satışlarında son yıllarda gözle görülen yabancı artışılarında Ortadoğu ve Körfez ülkeleri büyük çoğunlukla ilk sırada yer alıyor. Konut sektöründeki firmalar Ortadoğu ve Körfez yatırımcısının özellikle İstanbul’daki markalı konut projelerine gösterdikleri ilgiden dolayı bu sene fuara katılarak yüksek oranda tanıtım ve satış hedefliyor. Bu yıl özellikle İstanbul’daki birçok markalı projenin Ortadoğu ve Körfez ülkelerine daha önce yapmış oldukları satışlar dolayısıyla Dubai Cityscape Global 2015 Fuar tanıtımlarında avantajlı bir duruma geldiler.

İstanbul’un son yıllarda marka şehir olarak Avrupa 4.’üncülüğüne yükselerek özellikle turizm ve alışveriş sektöründe gösterdiği başarı yabancılara konut satışını hızlandırdı. Ortadoğudaki siyasi belirsizliklerden sonra Ortadoğu ve Körfez yatırımcıları daha önce yatırım amaçlı konut alırken İstanbul’u artık yerleşim merkezi olarak tercih ediyor.

Dubai’de gerçekleşen Cityscape Global Emlak 2014 Fuarı’na 31 Türk gayrimenkul firması katılmıştı. Dünyanın en büyük gayrimenkul fuar etkinliklerinden biri olarak kabul edilen Cityscape Global’de Türk firmaları bu yıl rekor katılım yapılacak. İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelindeki konut ve ofis projelerini tanıtan firmalar, Körfezli yatırımcıların yine beğenisini toplayacak.

Son yıllarda Türkiye’de büyük gelişme gösteren konut sektörüne paralel olarak mimari projelerde büyük ilerleme kaydetti. Türk mimarları tasarladıkları projelerle dünyada önemli mimari ödüller kazandılar. Türk mimarlar gerek yurt içinde gerekse yurt dışında başarılı projelere imza atarlarken Dubai Cityscape 2015’de
çok sayıda türk mimarlık firmaları yerini alacak.

Dubai Cityscape Global 2015 Fuarına Katılacak Türk İnşaat ve Mimarlık Ofislerinin Listesi
Kuzu Grup
İş GYO
Nef
Ağaoğlu
Sinpaş
Piyalepaşa-Polat Holding
Vadi İstanbul
Dumankaya
Özyurtlar
Soyak
Yeşilyurt Gayrimenkul
Hiper Gayrimenkul
Çalık
Alfa Yalova İnşaat
Altıntürk
Alhasna
Anatolian Real Estate
Aremas
Arketipo
Babacan Yapı
Beytturk
Cıty Of Bodrum/ Bodrum Belediyesi
Cemre Yalova İnşaat
Çağdaş Holding
Çengelköypark
Çalık
DKY İnşaat
Dumankaya
Efekta Mimarlık
Ege İnşaat
Ege Yapı
Eroğlu Gayrimenkul
Evrenol Mimarlık
FCC Yapı
Garanti Koza
Hashım Property
Keyshead
Newlife
Nova Gayrimenkul
Ofton
Öncüoğlu Mimarlık
PNR Gayrimenkul
Realtyport
Remax Joker
Siyah Kalem Mühendislik
Space Real Estate
Tabanlıoğlu Mimarlık
Torunlar GYO
Veziroğlu
Viatrans
VP Danışmanlık
Yiğit Grup
Yusuf Özkan LTD

Eyüp İyigün- Emlakmetrekare.com