Krediler
04 Oca 2014 21:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:48

Dosya masrafını icra kararıyla bankadan geri aldı

Esnaf emeklisi Hasan Dalmızrak, yıllardır hayalini kurduğu ev için çektiği krediden kesilen dosya masrafını almak için kolları sıvadı.

Dosya masrafını icra kararıyla bankadan geri aldı
Ankara’da ikamet eden Bağ-Kur emeklisi Hasan Dalmızrak, 'emekli olduktan sonra kiralarda sürünmeyeyim' diyerek 2010 yılında özel bir banka şubesinden 58 bin TL konut kredisi çekti. Banka şubesi, bu işlem karşılığında Dalmızrak’tan dosya masrafı adı altında bin TL para tahsil etti. Bir süre sonra aynı bankadan 10 bin TL ihtiyaç kredisi çeken Dalmızrak, ilerleyen süreçte banka şubesine giderek yeniden yapılandırma işlemi yaptı. Banka bu işlem için Dalmızrak’tan 250 TL 'yapılandırma' ücreti tahsil etti.

İlerlemiş yaşına rağmen, bankanın kendisinden haksız tahsil ettiğini düşündüğü masraf ve yapılandırma ücretini almak için kolları sıvayan Hasan Dalmızrak, Keçiören Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne müracaat etti. Hakem heyeti, her 2 müracaatı için de Dalmızrak’ı haklı buldu. Banka şubesi heyet kararına rağmen ödemeyi yapmayınca devreye giren Dalmızrak’ın avukatı Mustafa Akıncı, Ankara 3. İcra Müdürlüğü’ne başvurarak parayı tahsil etti.

Bankadan aldığı parayı evinin ihtiyaçları için kullandığını belirten Hasan Dalmızrak, "Yıllarca esnaflık yaptım. 'Başımızı sokacak bir evimiz olsun' düşüncesiyle bir ev almaya kalktık. Çektiğimiz krediden zaten yeterince faiz ödüyoruz. Üzerine bir de dosya masrafı olunca basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine ben de hakem heyetine gittim. Bu işlerin uzun süreceğini zannediyordum ama kısa sürede paramı icra kanalıyla aldım. Bankalardan kredi çeken vatandaşlarımız bu tür haksız alınan paraların peşine düşmeli." dedi.

(CİHAN)