Turizm
18 Nis 2014 13:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:58

Dosso Dossi 5 yılda 5 yıldızlı 5 otel açacak

Tekstilden sonra gözünü turizme çeviren Dosso Dossi, 5 yılda 5 yıldızlı 5 otel açarak sektöre hızlı bir giriş yapacak

Dosso Dossi 5 yılda 5 yıldızlı 5 otel açacak
Yılda iki kez ocak ve haziran aylarında düzenlediği Dosso Dossi Fashion Show ile Türk tekstil ve hazırgiyim sektörü temsilcilerini yabancı alıcılarla buluşturan Dosso Dossi, yaptığı organizasyonlardan elde ettiği tecrübeyi turizm sektörüne yapacağı yatırım için kullanacak. Özellikle Rus alıcıları Türkiye'ye getiren ve onlara bir hafta boyunca ücretsiz konaklama hizmeti sunarak Türk ürünlerini almalarına aracılık yapan Dosso Dossi, İstanbul'da 5 yıl içinde 5 yıldızlı 5 otel açma kararı aldı.

Turizmdeki yatırımlarını, bu otellerin ilki olan Sultanahmet'teki Dosso Dossi Old City'de açıklayan Dosso Dossi Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, 5 otel için 250 milyon dolarlık yatırım öngördüklerini söyledi. Dosso Dossi Fashion Show ile Antalya'da yaklaşık 10 bin yabancı misafiri ağırladıklarını ve bu bakımdan ellerinde önemli bir portföyün olduğunu belirten Eraslan, bu güven ve iş birliğinden cesaret alarak turizme adım attıklarını kaydetti.

Her otele ayrı tema
Otellerin temaları ile ön plana çıkacağını söyleyen Eraslan, "İlk otelimizi İstanbul'un en yüksek doluluk oranına sahip yeri olan Sultanahmet'te açtık. Yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırım maliyeti olan bu otelimizin ardından ikinci otelimiz Dosso Dossi Hotels Downtown'ı Vatan Caddesi üzerinde açacağız. Planlanan üçüncü ve dördüncü  otellerimiz ise Sefaköy'deki Dosso Dossi Airport Hotel&Convention Center olacak. Bu kompleks içerisinde iki farklı otel bir arada olacak. Beşinci tesisimiz olacak olan Dosso Dossi Hotels Midtown ise Yenikapı bölgesinde hemen Marmaray İstasyonu'nun yanında olacak" dedi.

Otellerin tematik kavramlar üzerine oturtulmasına dikkat ettiklerini ifade eden Eraslan, otellerin farklı temalarla oluşturulacağını kaydetti.

Şehir otelciliğinde bir ilk
Eraslan, "Dosso Dossi Hotels Old City, Sultanahmet'te çocuk dostu bir otel olarak ön plana çıkıyor. Şehir otelciliğinde ilk kez uygulanan bu model ile çocuklu misafirler hedefleniyor. Otele gelen çocuklu misafirlere, bebek bakıcısından odada özel oyun alanına, çocuklara özel menüden bebek arabası servisine kadar farklı olanak sağlanıyor.

İkinci otel Dosso Dossi Hotels Downtown sporcu misafirlere ve gruplara özel hizmetleri, özel odaları ve özel katı ile üçüncü otel olan Dosso Dossi Airport Hotel&Convention Center ise düğün ve balayı konseptiyle ön plana çıkacak. Kır düğünü, salon düğünü ve havuz başı düğünü gibi farklı konseptlerin birarada bulunduğu otel projesinde 25 farklı balayı konseptli oda da yer alacak. İstanbul balayı konseptli bu ilk otel Nisan 2016'da hizmete girecek" dedi.

Yurtdışına da taşınacak
"Nerede ne eksik varsa orada yatırım yapmayı planlıyoruz" diyen Eraslan, Dosso Dossi Hotels'i dünyaca ünlü bir zincir haline getirmeyi hedeflerini belirterek, İstanbul yatırımlarının tamamlanmasının ardından yurtiçi ve yurtdışı projelere start vereceklerini söyledi. Eraslan, bunun için de ilk olarak Moskova, Bükreş şehirlerini seçtiklerini ifade etti.

'Mülkiyeti ve işletmeleri de bize ait olacak'
Markaları olan "Dosso Dossi"nin tekstilin yanında bir turizm markası olarak da ulusal ve uluslararası alanda tanınması için çalışmalarına yön vereceklerini belirten Eraslan, "Öncelikli olarak şehir otelciliğine yöneldik. Önemli lokasyonlarda yer alacağız. Yatırımlarımızı tamamen öz kaynaklarımızla finanse ediyoruz. Mülkiyeti ve işletmeleri de bize ait olacak. Mevcut pastadan pay almak yerine pastayı büyütmek istiyoruz" dedi.

'Top modellerin ikinci durağı İstanbul olacak'
Antalya'da düzenlediği moda şovlarda dünyanın en ünlü mankenlerini podyuma çıkardıklarını belirten Eraslan, bu isimleri İstanbul'daki otellerinde de ağırlayacaklarını kaydetti. Eraslan, gerek yabancı basın, gerekse sosyal medyada yakından takip edilen ünlü top modellerin, İstanbul tanıtımına da katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Dosso Dossi Fashion Show'a kimler katıldı?
Geçtiğimiz dönemlerde Adriana Lima, İsabeli Fontana, Erin Heatherton ve Miranda Kerr gibi isimleri ülkemizde podyuma çıkartan Dosso Dossi, bu kez dünyanın en iyi modellerinden İrina Shayk'ı ağırlayacak. İrina Shayk, Antalya Expo Center'da 6 Haziran'da düzenlenecek defilede baş manken olarak çıkacak.

9 Ocak'ta gerçekleştirilen 2014'ün ilk Dosso Dossi Fashion Show'unda Miranda Kerr'i baş manken olarak podyumda görmüştük. Miranda Kerr ile birlikte Tarkan da aynı sahneyi paylaşmıştı.

Geçtiğimiz yıl ocak ayında gerçekleştirilen organizasyonda ise Adriana Lima, Rusya'nın ünlü dans grubu Kazaky ve Mustafa Sandal sahne almış, gecenin sunuculuğunu ise ‘Kızıl Ajan' olarak bilinen Anna Chapman üstlenmişti.