Konut Haberleri
11 Oca 2017 10:14 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:56

Dolmabahçe ve Ortaköy arasında yerin iki kat altına imar izni

Bir süre önce gündeme gelen Dolmabahçe ve Ortaköy arasında bulunan hizmet binaları için yer altı imar izni tartışmalara rağmen onaylandı...

Dolmabahçe ve Ortaköy arasında yerin iki kat altına imar izni
Hizmet binaları için yer altına imar verilmesi kararı Büyükşehir Belediyesi'nde çıktı. Bir süre önce Dolmabahçe ve Ortaköy için gündeme gelen konu dün onaylandı. Söz konusu proje ile bölgede bulunan otel, hastane, özel okul gibi hizmet binaları için yerin iki kat altına kadar imar yapılabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edilen 1/5 bin ölçekli Beşiktaş Dolmabahçe Ortaköy Turizm Tesis Alanlarına İlişkin imar planı değişikliği sayesinde İstanbul'un en önemli turistik alanlarından biri olan Dolmabahçe ve Ortaköy arasında yer alan otel, hastane, özel okul gibi binaların bodrum katları, konferans salonu, tiyatro, mescit, ameliyathane, morg, sanat galerisi, balo salonu, yüzme havuzu, teknik odalar gibi çok farklı amaçlar için kullanılabilecek

Boğaz boyunca uzanan ve öngörünümde olmaları sebebiyle söz konusu alanda yapılan ve kat yükseklikleri sınırlı olan binalarda, yerin 2 kat altına kadar inilmesinin de önü açıldı. Söz konusu uygulama daha önce de gizli imar affı olarak yorumlanmıştı.

İBB Meclisi'nde yapılan oylamada olumsuz oy kullandıklarını açıklayan İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, turizm tesislerine ayrıcalıklı imar hakkı tanındığını, özellikle Boğaz hattındaki turizm ve sağlık yatırımının oradaki yoğunlaşmaya olumsuz katkıda bulunacağın belirtti.