Konut Haberleri
30 Tem 2016 13:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:31

Doğu'ya 30 bin yeni konut!

Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da terör nedeniyle zarar gören evlerin yerine 30 bin konut inşa edileceğini açıkladı....

Doğu'ya 30 bin yeni konut!
Doğu ve Güneydoğu'da terörden temizlenen bölgelerde yürütülen "inşa ve ihya" çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, söz konusu bölgelerde terörden zarar gören vatandaşlar için toplam 30 bin yeni konut inşa edileceğini söyledi.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde toplam 4 ilde 7 merkez üzerinde devam eden çalışmalar hakkındaki güncel durumu açıklayan Bakan Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı çalışmaların sekteye uğramadan devam ettiğini ve söz konusu bölgelerde zarar tespit çalışmalarının yapılmakta olduğunu söyledi.

Hasar tespit çalışmalarının ardından enkaz kaldırma çalışmalarının başladığını belirten Bakan Özhaseki, daha sonra da çalışma yapılacak alanın riskli alan ilan edildiğini, rezerv alan oluşturarak ne yapılacağına karar verildiğini belirtti. Söz konusu çalışmaların ardından mağdur vatandaşlarla görüşmelerin de başladığını bildiren Bakan Özhaseki, vatandaşların oturduğu evin az hasarlı olması halinde zararın parasının ödendiğini, evin ağır hasarlı olması halinde ise yeni ev verileceğini belirtti.

TOKİ ile anlaşmaların hayata geçirildiğini ve yeni konutların hızlı bir şekilde inşa edildiğini de belirten Bakan Özhaseki, söz konusu bölgede yaklaşık 30 bin yeni konut inşa edileceğini de sözlerine ekledi.
 
ETİKETLER
#Doğu