Konut Haberleri
28 Ağu 2015 09:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:14

Terör doğuda konut fiyatlarınıda vurdu

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri olan Doğu illerinde, terör olayları sebebiyle konut satışları durma noktasına geldi, fiyatlar yüzde 60 geriledi

Terör doğuda konut fiyatlarınıda vurdu
Terör olaylarının artması sonucunda Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerindeki emlak satışları durma noktasına geldi. Emlak sektöründeki durgunluk ise konut fiyatlarına yansıdı. Söz konusu bölgelerde emlakçılar da birer birer dükkan kapatıyor.

Diyarbakır'da ev fiyatlarının yüzde 60 oranında düştüğünü belirten emlakçılar, 250 bin liralık evlerin 170 bin liraya kadar gerilediğini ancak fiyat düşüşüne rağmen hiç kimsenin satılık daire sormadığını söyledi. Gizli bir ekonomik krizin Güneydoğu'yu beklediğini belirten emlakçıların sayısı ise 800'den 200'e kadar gerilemiş durumda.

Sektörün durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Diyarbakır Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği (DİEM-DER) Başkanı Mustafa Koç, terör olaylarından en fazla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin etkilendiğini, emlak sektöründe yine terör olayları sebebiyle başlayan durgunluğun piyasayı olumsuz etkilediğini emlakçıların kepenk kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi. Koç, bölgeeki hiçbir müteahhidin ruhsat alıp yeni bina yapımına başlamadığını belirterek, 10 günde 2 dairenin satılmadığını, kimsenin parasını konuta yatırmak istemediğini belirtti.
ETİKETLER
#Doğu # terör