Sektörel
27 Eki 2015 17:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:39

Doğalgaz'a indirim gelecek mi?

Son dönemdeki gelişmeler sebebiyle Avrupa doğalgaz pazarında güç kaybı yaşayan Rusya'nın doğalgaz fiyatlarında indirim yapmaya hazırlandığı iddia edildi..

Doğalgaz'a indirim gelecek mi?
Batı ile yaşanan gerginlikler ve kaya gazı talebindeki artış sonrasında özellikle Avrupa doğalgaz pazarında fark edilir ölçüde güç kaybeden Rusya'nın, doğalgaz fiyatlarında indirime gitmeye hazırlandığı iddia edildi. İddia sahipleri, Rus resmi enerji şirketi Gazprom'un Türkiye'nin de dâhil olduğu Avrupalı müşterileri için bin metreküp doğalgaz fiyatını 200 dolara kadar düşüreceğini belirtti. Söz konusu rakam ise son 11 yılın en düşük seviyesi.

Rusya'nın bu yıl bin metreküpünü 238 dolara sattığı doğalgaz fiyatları, petrolün varil fiyatının 140 dolar olduğu dönemde 400 doların da üstünde seyretmişti. Yapılması beklenen indirimin uygulanması halinde ie doğalgaz fiyatları son 11 yılın en düşük seviyesi olarak tarihe geçecek.

Uzmanla ise Gazprom'un, ABD kaya gazıyla rekabet şartlarında Avrupa'da pazar payını koruyabilmek adına indirim yapabileceğini belirtiyor.