Konut Haberleri
09 Şub 2016 17:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:03

Doğalgaz boru hattına dev teklif!

BOTAŞ Genel Müdürlüğü binasında yapılan, Şırnak doğalgaz boru hattı ihalesine 4 firmadan teklif geldi. Tekliflerin en düşüğü 29 milyon dolar olurken, en yükseği de 124 milyon dolar oldu.

Doğalgaz boru hattına dev teklif!
Şırnak doğalgaz boru hattına 4 firmadan teklif geldi. Tekliflerden en düşüğü 29 milyon oldu.

BOTAŞ Genel Müdürlüğü binasında yapılan ve Genel Müdür Yardımcısı Nedim Özyol'un komisyon başkanlığını yürüttüğü ihalede, katılan firmalar tarafından gönderilen teknik ve mali teklif zarfları açılarak incelendi.

Teklif yerine teşekkür mektubu

İncelemede 5 firmanın idari şartnamede istenilen belgeleri sundukları belirlenirken, Metag İnşaat Ticaret AŞ'nin mali teklif yerine teşekkür mektubu ilettiği duyuruldu.

İşte teklif veren firmalar;

Kuzey Irak sınırından Mardin'e uzanması planlanan 40 inç genişliğindeki 185 kilometrelik Şırnak Doğalgaz Boru Hattı inşaat ihalesine teklif veren diğer firmalar ve önerdikleri rakamlar ise şöyle:

- Megaron İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. - AHM Mühendislik Enerji İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı : 31 milyon 692 bin dolar,

- FERNAS İnşaat AŞ : 124 milyon dolar,

- HES Grup Enerji İnş. San. ve Tic. AŞ - Şahin Yılmaz Enerji İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. - EMRE RAY Enerji İnşaat San. ve Tic. AŞ İş ortaklığı : 29 milyon 886 bin dolar,

- VEMAK İnş. Taah. Mak. San. ve Tic. AŞ : 30 milyon 700 bin dolar. İhale sonucunun önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.