Kentsel Dönüşüm
13 Haz 2013 14:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:27

DKY İnşaat, İstanbul’u mahalle konsepti ile dönüştürecek

özellikle kentsel dönüşümde aktif rol alacak olan şirketin öncelikli hedef bölgeleri arasında ise Kadıköy, Ataşehir, Maltepe, Kartal, Haliç ve Kağıthane gibi sem

DKY İnşaat, İstanbul’u mahalle konsepti ile dönüştürecek
DKY İnşaat, İstanbul’u mahalle konsepti ile dönüştürecek. Özellikle kentsel dönüşümde aktif rol alacak olan şirketin öncelikli hedef bölgeleri arasında ise Kadıköy, Ataşehir, Maltepe, Kartal, Haliç ve Kağıthane gibi semtler yar alıyor
 
İbrahim Dumankaya ve Halit Dumankaya’nın ticari faaliyetlerine ayrı ayrı devam etme kararı almasının ardından İbrahim Dumankaya Holding, DKY İnşaat, DKY Otomotiv, DKY Sigorta, Dumankaya Yapı Malzemeleri şirketleri ile faaliyetlerine devam edecek.
 
DKY İnşaat olarak özellikle kentsel dönüşüm projeleri ile birlikte İstanbul’u dönüştürmeye hazırlandıklarını belirten İbrahim Dumankaya Holding ve DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, DKY İnşaat’ın mahalle konsepti ile şehir merkezlerinde kullanım alanlarının verimli tasarlandığı projeler geliştireceğinin altının çizdi.
Öncelikle ev hanımlarının hassasiyetlerini dikkate alarak projelerini hayata geçireceklerini ifade eden Ali Dumankaya, kaliteden ödün vermeden rekabetçi fiyatlarla tüketicilerin karşısına çıkacaklarını söyledi.
Yeni ve farklı projelere odaklanmak için yarım asırdan fazla süren birlikteliklerini örnek bir profesyonel yaklaşım ve anlaşma ile noktaladıklarını söyleyen Ali Dumankaya, “Bu bir yenilenmedir. Tecrübemizi, bilgi birikimimizi yenilemiş oluyoruz. Büyüyen, gelişen, dönüşen Türkiye’de DKY İnşaat olarak yeni vizyonumuzla daha hızlı hareket edeceğiz” dedi.
 
Hedefleri belirledi
 
Ana konularının gayrimenkul geliştirme olduğunu ifade eden Ali Dumankaya, şirket olarak kentsel dönüşümde çok aktif bir oyuncu olma yolunda saha çalışmalarını yaklaşık 4 aydan beri yaptıklarını söyledi.
 
‘Kullanışsız daireler yerine, eskidikçe değeri artan daha yaşanabilir projeler üreteceğiz’ diyen Ali Dumankaya, İstanbul’da Anadolu yakasında Kadıköy, Ataşehir, Maltepe ve Kartal, Avrupa yakasında ise Haliç ve Kağıthane’nin öncelikli hedef lokasyonları arasında olduğunu belirtti.
 
İLK proje Anadolu yakasına
 
İlk projelerini Anadolu yakasında hayata geçirmeyi düşündüklerini ve bu yılsonuna yetiştirmeye çalışacaklarını söyleyen Ali Dumankaya, “Şehir merkezlerinde büyük alanların dönüşümünü de hedefliyoruz. Haliç bölgesinde konut ağırlıklı olacak” dedi. 
 
‘1+1’lere talep azaldı’
 
Mahalle konseptini hayata geçirme noktasında ciddi anlamda çalışma yaptıklarını söyleyen Ali Dumankaya, şunları kaydetti:
“Son 10 yılda tüketicilerin beklentilerinde farklılıklar yaşandı. Aile sitelerine olan ihtiyaç arttı. 1+1 ve stüdyo dairelerle 4+ 1’den oluşan yüksek güvenlikli sitelere talep azaldı. Özellikle hanımların taleplerini karşılayan büyük mutfaklı projeler oluşturmayı düşünüyoruz. 7-8 yıl önce projelerde açık, kapalı havuz ve sosyal tesisler popüler iken bugün aidatları artırdığı için bunlar çok fazla talep görmüyor. İnsanların birinci önceliği düşük aidat. Önceliğimizi yatırımcıdan çok oturumcuya çektik.”
1+1 ve stüdyo dairelerden tamamen vazgeçmediklerini söyleyen Dumankaya, 3+ 1 ve 4 + 1 şeklinde yaptıkları sitelerin içinde bu dairelerin yer almayacağını belirtti.(Milliyet)