Kentsel Dönüşüm
07 Mar 2014 10:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:56

DKY İnşaat 2 bin 750 konut ve ofislik 6 projeye başlıyor!

DKY İnşaat, kentsel dönüşüm kapsamında oluşturduğu ‘Yeniden İstanbul’ temasıyla 2 bin 750 adet konut ve ofis projeleri için düğmeye bastı.

DKY İnşaat  2 bin 750 konut ve ofislik 6 projeye başlıyor!
İbrahim Dumankaya Holding bünyesindeki DKY İnşaat, kentsel dönüşüm kapsamında oluşturduğu ‘Yeniden İstanbul’ temasıyla 2 bin 750 adet konut ve ofis projeleri için düğmeye bastı. Şirket projelerden 2.4 milyarlık liralık ciro yapmayı hedefliyor

İbrahim Dumankaya Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren DKY İnşaat, İstanbul’da kentsel dönüşüm kapsamında sektöre yeni bir soluk getirecek büyük bir projelere imza atacak. ‘Yeniden İstanbul’ temasını tanıtan DKY İnşaat, bu doğrultuda İstanbul’un çeşitli bölgelerinde 2 bin 750 adet konut ve ofis projeleri için düğmeye bastı.

2 MİLYAR 410 MİLYON LİRALIK DEV PROJER

DKY İnşaat İstanbul Yenisahra’da, kentsel dönüşüm kapsamında 238 bin metrekare arazi üzerinde çalışma düzenliyor. 30 bin metrekalerlik ilk etapta 1.500 konut bulunuyor projenin büyüklüğü 900 ise milyon lira.

Göztepe’de bir ofis projesi üzerinde çalışan firma, burada da proje değeri 500 milyon lira olan yatırım ön görüyor. Tuzla Aydınlı ’da 750 konutluk başka bir proje için kolları sıvayan DKY İnşaat, burada da proje değeri 250 milyon lira olan. 2+1, 3+1 ve 4+1 tip daireler yapmayı planlıyor. Bu yılın ilk yarısında satışa sunulması beklenen proje  53 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilecek.

Sultanbeyli’de 550 milyon lira proje değeri ile karma bir projeye hazırlanan DKY İnşaat, Maltepe’de ise 160 milyonluk proje değeri  ile 300 konutluk bir kentsel dönüşüm projesi üzerinde çalışıyor.

DKY İnşaat’ın önemli projelerinden biri de 50 milyonluk değeriyle Kartal’da hayata geçireceği 200 konutluk proje. 200 adet konut ve 4 bin metrekarelik ticari alanlardan oluşan projenin mayıs ayında tanıtılması planlanıyor. Kartal ve Tuzla aydınlı prjelerinin ön talepleri ise başladı


“İNSALARIN KİRA ÖDER GİBİ AİDAT ÖDEMESİNİ İSTEMİYORUZ”

İbrahim Dumankaya Holding ve DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, ‘Yeniden İstanbul’ temasıyla ilgili şu bilgileri verdi: “ DKY İnşaat’ın altında ‘Yeniden İstanbul’ adlı bir marka oluşturduk. Özellikle ‘kat be kat’ karşılığını verebilecek bir sistem oluşturduk. İnsanlara sadece daire değil, bir yaşam alanı vermek istiyoruz. Kente değer katma, bizim için kritik öneme sahip. Mahalle teması bizim olmazsa olmazımız. Özellikle Yenisahra projesinde bu temayı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Proje geliştirirken aidat meselesini iyi düşünüyoruz. Kişilerin kira öder gibi aidat ödemeyeceği projeler geliştirmek üzerine çalışıyoruz.”

İstanbul’da her iki yakada toplamda 20 civarında proje üzerinde çalıştıklarını belirten Ali Dumankaya, “Avrupa Yakası’nda da farklı bölgelerde çalışmalara devam ediyoruz. İlerleme kaydettikçe o projelerimizide açıklayacağız. Bu yıl tanıtımını yapacağımız projeler Anadolu Yakası’nda. Kentsel dönüşüm büyük bir sabır gerektiriyor” dedi.


İNSANLAR BÜYÜK MUTFAK İSTİYOR


DKY İnşaat’ın, kentsel dönüşüm özelinde bugüne kadar 12 binden fazla kişiyle görüştüklerini belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Dumankaya ise, “Bu gerçekten zor bir iş. Herkes eski evinin yerine aynı büyüklükte yeni bir ev istiyor. Büyük mutfak ve daire planı insanlar için çok önemli. Biz kentsel dönüşüme hiçbir zaman ‘karşımızdaki binayı yıkıp beton bir yapı’ yapmak olarak bakmıyoruz. Kültürel bir yapı, bir sosyal doku var. Bunları göz önünde tutarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu iş tek taraflı bir iş değil” dedi.