Konut Haberleri
08 Mar 2017 15:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:02

DKY 240 milyon liraya Kartal sahiline indi

DKY İnşaat’ın, Kartal’ın en değerli lokasyonunda inşa edilecek ‘DKY Sahil’ 2+1.5’den 4+1.5’e kadar 10 tipten oluşuyor. Lansmana özel 7 bin 900 liradan başlayan metrekare fiyatları ile satışa sunulan DKY Sahil’de 138 daire yer alacak...

DKY 240 milyon liraya Kartal sahiline indi
Yabancıya konut satışında kolaylık ve vergi indirimleriyle hareketli günler yaşamaya başlayan gayrimenkul sektörünün en dikkat çeken projelerinden biri olan ‘DKY Sahil’ 60 ay vade farksız veya 120 aya varan yüzde 0.45 vade farkı seçenekleriyle  lansman öncesi fırsatlarıyla satışa çıktı. İstanbul’un hızla yükselen merkezi Kartal’ın en değerli lokasyonunda başlayacak olan DKY Sahil projesi denize sıfır konumda yer alıyor.



Kesilmeyen Prens Adaları ve Marmara Denizi manzarasıyla kentin merkezinde sayfiye yeri havasında olacak DKY Sahil’de 2+1.5 daireden 4+1.5’e kadar 10 ayrı tipte 138 daire bulunuyor. 5 bin metrekare alanda yapılacak olan ve 2019 Haziran ayında tamamlanması planlanan DKY Sahil’de yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları ve yüzme havuzu yer alıyor. 240 milyon lira proje bedeli olan DKY Sahil, Anadolu yakasının en prestijli projelerinden biri olacak.

‘Şimdi alan yüzde 50 kazançlı çıkacak’
DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, sadece sınırlı sayıda konutun bulunduğu projeden mart sonuna kadar geçerli olacak lansman fiyatları ile ev alan müşterilerin proje tamamlandığında yüzde 50 karlı çıkacaklarını söyledi. Ali Dumankaya, “Lansmana özel avantajlı fiyatlarla satışa sunduğumuz DKY Sahil projemizden konut alanlar karlı çıkacak. Anadolu yakasının merkezi olan Kartal’ın sahilinde yer alan projemizin önü hiçbir zaman kapanmayacak. 120 aya kadar vade ve yüzde 5 peşinatla konut sahibi olma imkanı bulunan DKY Sahil, Sabiha Gökçen Havalimanına sadece 10 dakika, Kartal metrosu ve deniz otobüsü iskelesine 5 dakika mesafede. Premium bir yaşam kalitesi sunduğumuz bu proje Kartal’a daha fazla değer katacak ve çıtayı yukarı çekecek” diye konuştu.

2017 konutta rekor yılı olacak
Geçen yıl ülkede 1 milyon 300 binin üzerinde konutun satıldığını hatırlatan Ali Dumankaya, bu sektörün yeni bir rekor kıracağını söyledi. Yabancıya konut satışının kolaylaştırılması ve vergi indirimleri ile hükümetin sektöre çok büyük destek sağladığını ifade eden Ali Dumankaya, “Bu yılın ikinci yarısı ile birlikte ekonomide de bahar havasının başlayacağına inanıyoruz. Tüm sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektörünün de çok daha başarılı bir yıl geçirerek yılı 1.5 milyon konut satışıyla rekor kırarak kapatacağını düşünüyorum. İnşaat sektörü bu ekonomik hareketlenmede lokomotif görevi görecek” dedi.

2017’de 1 milyar 180 milyon liralık yeni yatırım
2017 yılında DKY İnşaat’ın devam eden üç projesinin tamamlanarak sahiplerine teslim edileceğini ve 4 yeni projenin lansmanının gerçekleştirileceğini vurgulayan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Dumankaya, “Lokum Evler’de 742 konut ve 8 ticari alan, DKY Cadde Erenköy 86 projesinde 33 konut, DKY Cadde Suadiye 12 projesinde 40 konut olmak üzere toplamda 823 bağımsız bölümü bu yıl sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz.

DKY İnşaat olarak bu yıl DKY Sahil’in dışında 3 yeni projenin daha lansmanını yapacağız.  Bu üç projemizin toplam yatırım değeri 940 milyon lira olacak. DKY Sahil projesi ile birlikte 2017 yılında toplamda 1 milyar 180 milyon liralık yatırıma başlamış olacağız” açıklamasını yaptı.

4 yeni projede 1250 yeni istihdam
Ömer Dumankaya, bu yıl başlanacak 4 yeni projede aynı anda yaklaşık 1250 kişiye yeni istihdam sağlanacağını belirterek, “Şu anda devam eden projelerimizde yaklaşık 990 kişi çalışıyor. Bu projelerimizden bir kısmı bu yıl tamamlanacak. İstihdamın bu kadar önemli olduğu bir dönemde ülke ekonomisine katkıda bulunduğumuz için mutluyuz” diye konuştu.