Konut Haberleri
07 Mar 2015 16:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:27

Lüksün‘sanal’ına girdiler!

Uluslararası lüks oteller zinciri Mandarin Oriental, hackerların kurbanı oldu. i.

Lüksün‘sanal’ına girdiler!
Son 18 ayda siber suçların hedefi olan şirketlere bu kez dünyaca ünlü lüks oteller zinciri de katıldı. Mandarin Oriental Group tarafından yapılan açıklamada, Asya kıtası dışında Amerika ve Avrupa’da bulunan otellerinden bazılarında kullanılan POS sistemlerinde, kötü amaçlı yazılımlar ortaya çıktığını kabul etti.

Şirket, bu yazılımlar sayesinde yaklaşık 45 otelde bazı müşterilerinin kredi kartı bilgilerine ulaşılmış olabileceğine dikkat çekerken, konuyla ilgili kredi kartı şirketleriyle inceleme ve araştırmaların sürdüğünü, bu yazılımların da temizlendiğini bildirdi.
Oteller zinciri, hangi otellerin bundan etkilendiğini açıklamazken, kaç kart bilgisinin çalındığı ve kaç kişinin bundan etkilendiğine ilişkin verileri, ancak araştırmalar tamamlandıktan sonra söyleyebileceklerini kaydetti. Şirket, çalınan bilgilerin sadece kredi kartlarına ait olduğunu, müşterilerin kişisel bilgilerinin bundan etkilenmediğini belirtirken, gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade etti.

Sistemler eski mi?
Teknoloji uzmanları, son olayın, POS sistemlerinin güvenliğine duyulan şüpheleri artırdığına dikkat çekerken, bu tip sistemlerin genelde eski teknolojiler kullandığını öne sürüyor. Uzmanlar, POS terminallerinde genelde “Windows XP” işletim sisteminin bulunduğunu, ancak bu işletim sisteminin de geçen yıldan itibaren artık geçerliliği kalmadığını, sadece ana üretici tüarafından 2016 yılına kadar sınırlı destek verileceğini hatırlatıyor.