Yazlık Projeler
01 Tem 2014 10:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:24

Devremülklerde patlama!

Yaz aylarının gelmesiyle devremülk ilanlarının sayısında artış yaşandı. 2014'ün ilk çeyreğine göre, ikinci çeyrekte devremülk ilanları tam yüzde 30 oranında arttı.

Devremülklerde patlama!
Körfez ülkelerinin Türkiye'ye olan merakının artması devremülk satışlarını da hareketlendirdi. Öyle ki, yüzde 95 daha fazla satılık devremülk ilanı yayınlandı.

Özellikle termal bölgelere talebin fazla olduğu devremülk sistemini daha çok aileler tercih ediyor.

Bir mülke ait kullanım haklarını belirlenmiş özel bir şekilde kullanılması için oluşturulan devremülk sistemi, kat mülkiyeti olarak bilinen kullanım hakkını birden fazla bölüme ayırarak dağıtılmasıyla ortaya çıkıyor. Bölümlere sahip olanlar, temelde mülkiyet için aynı oranda hak talep edebiliyor, bu kullanma haklarını kiraya verebiliyor ya da kendileri kullanıp, kullandırabiliyor.

Tatil masraflarını azaltmak için tercih edilen devremülk sisteminde kışın termal bölgeler tercih edilirken, yazın turistik yerlerdeki devremülkler yoğun talep alıyor. Özellikle devremülk almak isteyen ailelerin gözleri Antalya, Muğla, İzmir, Aydın ve Balıkesir'de yer alan devremülklerin üzerinde.

Devremülkler tapulu olduğu için satma, devretme, kiraya verme veya miras bırakma hakkını da beraberinde getiriyor. Bir devremülke yılın 7, 10 veya 15 günlük dilimlerinde sahip olmak mümkün.