İnşaat
21 Eyl 2015 11:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:26

100 milyon dolarlık arazi ne olacak?

İstanbul'da Veliefendi Hipodromu'nun içinde yer aldığı bölgeyi de kapsayan 500 bin metrekarelik şehir parkı için çalışmalar hızlandırıldı.

100 milyon dolarlık arazi ne olacak?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), park alanı dahilindeki 100 milyon doların üzerinde değere sahip arazilerin ticari imarlarını durdurarak kamulaştırma çalışması başlattı. Bu amaçla Merter D-100 karayolu ile sahil yolu arasında kurulacak şehir parkındaki imar planlamaları durduruldu.

ARSALAR KAMULAŞTIRILDI
İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın 2013 yılındaki duyurusuyla başlatılan çalışmalar kapsamında, 196 milyon lira ödenerek Emlak Konut GYO'nun arsası satın alındı. Ardından diğer parseller de ücretler ödenerek satın alınmaya başlandı. Belediye'ye imar talebiyle başvuran firmalar ise geri çevriliyor. Eski Ulusoy Terminali olarak bilinen Baykanlar Tekstil'in servet değerindeki arazide yapmak istediği ticari bina için yaptığı başvuru da reddedildi. Bakırköy Belediyesi'ne başvuran şirket, ilçe belediyesinden aldığı imar için başvuru yazısını İBB'ye gönderdi. Bakırköy Belediyesi'nin verdiği dilekçede, 2005 yılındaki imar planlarında ticaret ve turizm alanı gözüken alanla ilgili 2013 yılında imar izni verildiği belirtildi. İlçe belediyesinin verdiği karara göre, otel ve iş merkezi yapılması kararlaştırılan alanda iki katlı turizm ve ticaret merkezi yapılabilmesi öngörüldü. Nihai onay için Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilen düzenleme, Kadir Topbaş'ın park yapma sözü nedeniyle geri çevrildi. Büyükşehir Belediyesi alanın kamulaştırılması için çalışmalarını da hızlandırdı.