Konut Haberleri
13 Şub 2016 11:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:03

Dev projede sona doğru

Uluslararası dev projede sona doğru. Bakan Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin yıl sonunda sona ereceğini, 2017 yılında da tren seferlerinin başlayacağını söyledi.

Dev projede sona doğru
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 7. Üçlü Koordinasyon Konsey Toplantısı için Gürcistan'ın başkenti Tiflis'i ziyaret eden Yıldırım, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Dimitri Kumsişvili ve Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov ile ortak basın toplantısını düzenledi.

Yıldırım, toplantıda Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nde bugüne kadar gelinen noktayı etraflıca değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade ederek, projenin yıl sonuna kadar sona ereceğini, 2017 yılında da tren seferlerinin başlayacağını anlattı.

Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin sadece taşımacılık değil aynı zamanda Uzak Doğu ve Çin ile Avrupa arasında kesintisiz hat oluşturması açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, Doğu ile Batı arasında ticaret, kültür ve medeniyet yolu olarak adlandırılan İpek Yolu'nun bundan böyle dostluğa ve kardeşliğe ciddi katkı sağlayacağını ifade etti.

Projeye emeği geçen herkese teşekkür eden Yıldırım, bundan sonra en önemli şeyin eksikliklerinin bir an önce tamamlanması olduğunu kaydetti.