Konut Haberleri
30 Eyl 2016 15:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:42

Dev proje TANAP'ta çalışmalar aralıksız sürüyor

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak olan TANAP'ta çalışmaların aralıksız sürdüğü açıklandı...

Dev proje TANAP'ta çalışmalar aralıksız sürüyor
Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR'ın Başkanı Rövnag Abdullayev ile SOCAR Türkiye ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ı ziyaret etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, görüşmede SOCAR'ın Türkiye'de yürüttüğü Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP), ilk özel sektör rafineri yatırımı olan STAR Rafineri ve Türkiye'nin tek petrokimya üreticisi olan Petkim ile ilgili gelişmeler ele alındı.

Abdullayev, görüşmede, 2008'de Petkim'i satın aldıktan sonra başladıkları projelere hız kesmeden devam ettiklerini, STAR Rafineri'nin yüzde 73'ünün tamamlandığını kaydetti.

Projenin öngörülen tarihte tamamlanarak devreye girmesi için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini ifade eden Abdullayev, Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak olan TANAP'ta da çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdi.

Abdullayev, Türkiye'deki gelişmeleri yakından izlediklerini de belirterek, yaklaşık 20 milyar dolar tutarındaki yatırımlarının ülke ekonomisine duydukları güvenin bir kanıtı olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin istikrarlı büyümesiyle dünyanın önde gelen ekonomilerinden olduğuna işaret eden Abdullayev, TANAP'ın devreye girmesiyle birlikte enerjide de sayılı ülkeler arasına gireceğini vurguladı.

Abdullayev, yatırımlarının uzun soluklu projeler olarak sağlam ve kararlı bir şekilde devam ettiğini, tüm projelerin öngörülen takvim içinde hayata geçirileceğini aktardı.

SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev ise Petkim'de üçüncü çeyrekte ulaştıkları başarılı performansın dördüncü çeyrekte de devam edeceğini kaydetti.