Konut Haberleri
01 Nis 2015 10:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:31

Dev proje kiraları uçurdu!

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi güzergahındaki kiralık emlak fiyatları geçen yıla göre yüzde 65 arttı.

Dev proje kiraları uçurdu!
İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 3,5 saate indirecek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi, bu güzergâhtaki emlak piyasasını hareketlendirdi. Bursa’ya kadar olan bölümün yılsonunda tamamlanması bekleniyor.
Satılık emlak ilanlarında en yüksek ilan artışının yaşandığı yer Orhangazi olarak belirlendi. 2015 Ocak-Şubat aylarında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ilan adedinde yüzde 146 oranında artışın olduğu Orhangazi’yi, yüzde 74 artışla İzmir takip etti. Yine aynı dönem için satılık emlaklarda metrekare başına en yüksek fiyat artışının yaşandığı bölge ise yüzde 19 ile Gebze oldu. Gebze’yi yüzde 14 artışla Dilovası izledi.

Kiralık emlak verilerine göre ise 2015 Ocak ve Şubat aylarını kapsayan dönemde geçen yılın aynı dönemine oranla en yüksek ilan artışı yüzde 86 ile Gebze’de yaşandı. Gebze’yi yüzde 44’lük artışla İzmir takip etti. sahibinden.com verilerine göre, kiralık emlaklarda metrekare fiyatlarındaki artışa bakıldığında yüzde 65 ile Orhangazi ilk sırada yer aldı. Orhangazi’yi yüzde 11 ile İzmit, yüzde 9 ile İzmir izledi.