Ekonomi
18 Nis 2017 14:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:07

Destan yazılan köprüde serbest geçişler 15 Temmuz'da başlayacak

15 Temmuz'da gösterilen kahramanlıktan sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü adını alan köprüde, serbest geçişler 15 Temmuz'un yıl dönümünde başlayacak.

Destan yazılan köprüde serbest geçişler 15 Temmuz'da başlayacak
15 Temmuz'da yaşanan darbe kalkışmasında Boğaziçi Köprüsü, bir kahramanlık destanına sahne oldu. 15 Temmuz şehitleri anısına Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirildi.

Köprüyle ilgili gündeme gelen bu haberlerin ardından şimdi de serbest geçiş çalışmaları gündemde. Sürücülerin merakla beklediği serbest geçişlerin başlayacağı tarih belli oldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, 20 Nisan'da başlayacak serbest geçiş çalışmalarının 15 Temmuz'da tamamlanacağını belirtti.

Köprüde 8 gişenin mevcut olduğunu belirten Arslan, "Serbest geçişe yönelik tadilat yaparken, dört gişeden hizmet vereceğiz ki üç şeritten gelen insanlarımız herhangi bir sıkıntı yaşamadan trafik akışı sağlanmış olsun" dedi ve ekledi: "İnsanlarımız köprüyü kullanırken bekleme, gecikme yaşamayacaklar. İnsanlarımız tak sistemi ile rahatlıkla seyahatlerini yapacaklar" ifadesini kullandı.

Hem HGS hem OGS aynı anda geçecek

HGS etiketi ile OGS cihazını aynı anda okuyabilecek sistemde, geçiş ücreti sürücünün hesabından otomatik düşecek. Sürücülerin şerit değiştirmeden geçiş yapmalarını sağlayacak yeni sistemin sorunsuz işlediğinin belirlenmesinin ardından kurulduğu yerlerdeki HGS ve OGS gişeleri yıkılacak.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Serbest Geçiş Sistemi kurulumu sonrasında geçişler Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde olduğu gibi şerit farkı olmadan sağlanacak.