Konut Haberleri
23 Kas 2017 17:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Depremzedelere 4 bin konut müjdesi!

Hükümet depremzedeler için harekete geçti. Türkiye'nin 10 ilinde evleri yıkılan vatandaşlar için 4 bin konut inşa edilecek.

Depremzedelere 4 bin konut müjdesi!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile AFAD arasında imzalanan protokol çerçevesinde hak sahibi depremzedeler için 10 ilde 4 bin konut üretilecek. 
 
Afetzedeler için yapılacak kalıcı afet konutları, altyapı-üstyapı, sosyal donatılar ve ihtiyaç duyulan diğer tesislerin proje ve yapım işleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak. 

2018'DE TAMAMLANACAK
 
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, imzalanan protokolün ise mevcut bina stokunun iyileştirilmesiyle ilgili olduğunu ifade eden Akdağ, şunları söyledi:
 
"Şu anda elimizde dört bine yakın, çeşitli şehirlerimizde depremden hasar görmüş ve yapılması gereken konut var. Çanakkale, Antalya, Malatya, Van, Bingöl, Manisa, Adıyaman, Şanlıurfa, Muğla ve Erzurum'da var. Biz bunları yerine göre diğer kurumlarla iş birliği halinde yaptırıyoruz. Bu işi en güzel biçimde yapacağına inandığımız Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile AFAD olarak bir protokol imzaladık. İyileştirme çerçevesinde yapılacak binaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız AFAD'ın sağladığı finansmandan ve mevzuat çerçevesinde yapacak ve bunları vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Dört bine yakın konutu 2018 yılı içerisinde yapıp sahiplerine teslim edeceğiz."  
 
AFAD'A TESLİM EDİLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de yerleşim yerlerine ait zemin etütleri yapacaklarını belirterek, sürece ilişkin bilgiler verdi;
 
İhaleye esas olan proje ve maliyet çalışmalarını yapacaklarını ifade eden Özhaseki, "İhalenin yapılması, daha sonra kabul aşamasında kesin hesapların yapılması işlemlerinin takibini yapacağız. Bunlar bittikten sonra da AFAD'a teslimi yapacağız" dedi.