Sektörel
07 Eki 2014 11:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:57

Denizli'deki oteller yüzde yüz doluluk oranına ulaştı!

Bayram tatili otelcilere yaradı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz yaptığı açıklamada " Denizli'deki otellerimiz bayram tatili nedeniyle yüzde yüz doluluk oranına ulaştı" dedi

Denizli'deki oteller yüzde yüz doluluk oranına ulaştı!
Denizli'de İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, 5 günlük Kurban Bayramı tatilinin turizmcilere yaradığını söyledi. Bayram tatilini Denizli'de ve özellikle de Pamukkale'de geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistlerden gelen yoğun talep üzerine rezervasyonların 20 gün önceden dolduğunu hatırlatan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, "Denizli'deki otellerimiz bayram tatili nedeniyle yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. İl genelindeki turizm belgeli 28 oteldeki 6 bin 480, belediye belgeli 80 oteldeki 7 bin 45 ve 129 pansiyondaki 5 bin 157 yatak olmak üzere toplamda 18 bin 682 yatağın tamamı doldu. Talep fazla olduğu için otellerimiz 20 gün öncesinden rezervasyon almamaya başladı. Denizli UNESCO'nun dünya miras listesindeki Pamukkale'si, ulaşımdaki kolaylığı, kaliteli otelcilik hizmeti ve şifalı termal sularıyla her bayram olduğu gibi bu bayramda da yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gördü" dedi. 

Kazı çalışmaları sürüyor

İl genelinde 8 noktada antik kazı çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, "Denizli'de arkeolojik kazı çalışmaları hız kazandı. Ödenek sorunu çözülen kazı çalışmaları ilin 4 bir yanında devam ediyor. Bine yakın tescilli kültür varlığını içinde barındıran Denizli'de bulunan 19 antik kentin 8'inde yapılan kazılar hızla devam ederken buralarda bulunan eserlerin sergilenmesi için yapılacak olan kent müzesi projesinde sona gelindi. Proje kısa bir süre sonra başlatılacak" dedi.