Enerji - Yalıtım
03 Mayıs 2018 16:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:47

Demir Grup’tan gayrimenkul ve enerjiye 2.5 Milyar TL’lik yatırım

Demir Country basına tanıtım toplantısında 2018 ve 2019'u yatırım yılı ilan eden Demir Grup'un iki yıl içinde 2.5 milyar liralık gayrimenkul ve enerji yatırımını hayata geçireceği açıklandı.

Demir Grup’tan gayrimenkul ve enerjiye 2.5 Milyar TL’lik yatırım
Demir Grup tarafından Beylikdüzü ilçesi Yakuplu mevkiinde hayata geçirilen Demir Country projesi 3 mayıs 2018 tarihinde Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısıyla sektör temsilcilerine ve basına tanıtıldı. 

Demir Grup’un 2018 ve 2019 yılında başlayacağı yeni enerji ve gayrimenkul yatırımları hakkında da açıklayıcı bilgiler veren Hamit Demir önümüzdeki 2 yıl içinde 2.5 milyar TL’lik yatırıma başlayacaklarını açıkladı.

Toplantıda konuşan Demir, satışlarına Demir Country projelerinin yön verdiğini belirterek 1160 konuttan ve 112 ticari alandan oluşan projelerinde 570 milyon liralık bir ciro gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir 

Demir Grup’tan yeni projeler
Yurtiçi ve yurtdışında 8 yeni projeye başlama hazırlıklarında olduklarını aktaran Hamit Demir bu projelerin yurt içinde planlananların; Büyükçekmece’de 611 konut 57 iş yeri, Sefaköy Halkalı’da 130 bağımsız bölümlü konut projesi, Göktürk’te 200 konutluk kentsel dönüşüm projesi, Çorlu’da 160 bin metrekarelik arazi üzerine 250 bin metre inşaat alanı olan organize sanayi sitesi, İzmir Bayraklı’da 65 bin metrekarelik Demir Grup’a ait olan arsa üzerinde konut, ofis ve otel projesi olduğunu söyledi.

Demir Grup’un yurt dışı projeleri
Ukrayna ve Almanya’da gayrimenkul yatırımları yapacaklarını açıklayan Hamit Demir  Ukrayna’ da 500 konut, ticari alanlar ve 1 otelden meydana gelen yatırımlarının devam ettiğini söyleyip yine aynı ülkede Vinnitsa şehrinde 168 konut teslimini 2017 yılında yaptıklarını hatırlatarak inşaatı devam etmekte olan 2. ve 3. Etap konutlarının teslimatını 2018 sonunda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Almanya’nın Potsdam şehrinde biri yurt diğeri plaza olmak üzere arsası Demir Grup’a ait olan 2 projelerinin daha başlayacağını belirten Hamit Demir Ukrayna Kiev merkezde 250 dairelik bir projeye başlama hazırlıklarında olduklarını dile getirdi.

Enerjide büyümeye devam
Enerji alanında da hedefleri büyüttüklerini açıklayan Hamit Demir konuşmasının devamında 2019 ve 2020’de dış cephe ve çatı panelleri yapmayı düşündüklerini, otomobil aküsü ve enerji pili proje çalışmalarının devam ettiğini, Konya’da 85 bin metrekarelik arsa üzerine 35 bin metrekare kapalı alandan oluşan güneş enerji paneli üreten bir fabrika kurduklarını ve halihazırda 250 megavatlık tesiste güneş panelleri ürettiklerini ve 2018’in ikinci yarısından sonra 500 megavata çıkmayı
hedeflediklerini söyledi.

Bu projeyi engelli dostu yaptıklarını dile getiren Demir, “Yani yürüyemeyen, göremeyen her engelli ve bizim gibi her engelli adayı burada çok rahatlıkla ikinci bir kişiye ihtiyacı olmadan evine rahatça gidebilecek, rahatça gezebilecek.” dedi.

“Bin 160 konutun yüzde 27’si satıldı”
Demir, 2017 Ağustos’ta ön talep almaya başladıklarını anımsatarak, şu bilgileri verdi:
“Piyasada yaşanan sıkıntılar nedeniyle ön satışlar istediğimiz gibi gitmemesine rağmen bugün itibarıyla 1160 dairenin yüzde 27’si için ön satış sözleşmesi imzalandı. Projede dairelerin metrekare satış fiyatlarında ciddi fedakarlık yaptık. Metrekare satış fiyatları 3 bin 200 TL ile 4 bin 500 TL arasında değişiyor. 1+1 daireleri 220 bin lira, 100 metrekarelik daireler 320 bin liradan başlıyor. Projedeki villaların fiyatları ise 780 bin lira ile 1,5 milyon lira arasında değişiyor. Projeyi 400 milyon liralık yatırımla hayata geçirdik. Satış sonrası toplam hedeflenen gelir minimum 570 milyon lira.”

“Bütçeye göre ödeme planı yapıyoruz”
Demir Grup bünyesindeki DG Mimarlık Genel Müdürü Gökhan Kulöz ise Demir Country’de yer alan yeşil peyzaj alanlarından bahsetti.

Kulöz, projede, site sakinlerinin kullanabilmesi için çocuk oyun alanları, göletler, iki adet yüzme havuzu, yürüme ve koşu parkurları, vakit geçirilebilecek kamelyalar oluşturulduğunu belirterek, çocukların okula giderken veya döndükten sonra bekleyebilecekleri bekleme alanları, kreş alanları ve mescitler bulunduğunu anlattı.

“Herkes ödeme planını kendisi belirleyecek”
Demir Grup bünyesindeki Demay Satış ve Pazarlama AŞ’nin Genel Müdürü Yusuf Adıyaman da Demir Country projesi ile bölgedeki sınırları aştıklarını dile getirdi.

Bunu geliştirirken önceki satış ve pazarlama süreçlerindeki müşteri deneyimlerini kurumsal hafızalarına toplayarak bu projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Adıyaman, “Demir Country projesini tasarlarken kendimizi satıcı değil ev sahibi olarak gördük. Demir Country projesi ile Beylikdüzü’nde bir ilk olan açık alışveriş merkezini oluşturduk. Burada özlem duydukları mahalle manavı, mahalle kasabını unutmadık. Demir Country’de kapıdan giren herkesi ev sahibi yaptık. Burada her bütçeye göre ödeme planları oluşturduk. Herkesin kendi ödemesini kendisi belirliyor.”

Demir İnşaat mimarlarından Özlem İlhan, Demir Country’de SPA ve spor merkezi, açık ve kapalı havuzları, sosyal mekanları bulunduğunu belirterek, projede yer alacak bölgenin ilk ve tek açık AVM’sinde dünyaca ünlü markalara, mağazalara, restoranlara sahip olacağını ifade etti.