Konut Haberleri
21 Kas 2014 12:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:10

Değerine değer kattı! Şimdiden uçtu!

Türkiye'nin deniz üzerine yapılan Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olma özelliğini taşıyanı Ordu-Giresun Havalimanı Projesi, yapım mertebesinde olmasına karşın 3 milyar dolar değerindeki arazisiyle şimdiden büyük değer kazandı.

Değerine değer kattı! Şimdiden uçtu!
Deniz üzerine yapılan Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olarak literatüre girecek olan Ordu-Giresun Havalimanı Projesi, yapım mertebesinde olmasına rağmen 3 milyar dolar değerindeki arazisiyle daha şimdiden devlete kazandırmaya başlamış durumda.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin tarafından konuya ilşkin yaptığı açıklamasında, Ordu-Giresun Havlimanı Projesi'ne ait önemli değerlendirmelerde bulundu.

Projenin "çok pahalı" olduğu gerekçesiyle yıllarca hayata geçirilemediğinin altını çizen Servet Şahin, ortaya çıkan rakamların ise bunun tam tersine işaret ettiğini vurguladı.

Şahin, devletin Ordu-Giresun Hava Meydanı Projesi'ni hayata geçirmekle çok akıllı bir yatırıma imzaladığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Ordu-Giresun Hava meydanı Projesi'ni 'pahalı' diye bize yıllarca yaptırmadılar. Keşke havalimanımız 30 sene önce yapılsaydı. Bir hayli şehirde 20-30 sene önce hava meydanı yapılırken bizde yeni yapılıyor. Şimdi bakıyoruz çok pahalı bir proje değil. Toplam fiyatı 220 milyon dolar düzeylerinde fakat biz orada bin 600 dönüm yer kazandık. Yalnızca havalimanının bin 600 dönümlük arazisini satmaya kalksanız ücreti 3 milyar dolar ediyor. Başka bir deyişle devlet bir anda 2,5 milyar dolar kar ediyor. Bunlar çok akıllı yatırımlar."

Şahin, projenin her istikametiyle ülkeye kazandıracağını belirterek, "Bu proje devlet açısından kazanç, yatırımcı açısından kazanç, ayrı olarak yurttaş açısından da kazanç getiriyor. Zira şayet bir iş adamı bölgeye yatırım yapacaksa artık daha kolay karar verebilecektir. Dolayısıyla açılacak her fabrikada insanlarımız istihdam edilecek" ifadelerini kullandı.