Konut Haberleri
11 Ağu 2017 11:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

Davullu zurnalı yıkım!

Kayseri'de 236 ruhsatsız yapı yenilenmek üzere yıkıldı. Bölge halkı da yıkıma davullu zurnalı destek verdi. Yıkılan evlerin yerine ise bin 496 adet 3+1 daire inşa edilecek.

Davullu zurnalı yıkım!
Kayseri'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında evleri yıkılacak vatandaşlar davul ve zurnayla destek verdi. Kocasinan Belediyesinin Yunus Emre Mahallesi'nde başlattığı kentsel dönüşüm projesinin ilk etap çalışmaları kapsamında, 236 ruhsatsız yapının yıkılması için tören düzenlendi.

Evler yıkıldı

Proje kapsamında, içinde pazar yeri, okul ve oyun parklarının bulunduğu 116 bin metrekare alanda yeni konutların yapılması için anlaşma sağlanan hak sahiplerinin evleri yıkıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, davul zurna eşliğinde ellerindeki balyozlarla hak sahipleriyle birlikte eski evlerin yıkımını başlattı. Bu sırada, bir vatandaş davul zurnaya oyunuyla eşlik ederek yıkım çalışmalarına desteğini gösterdi.

Bin 496 yeni konut

Çolakbayrakdar, törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında 116 bin metrekare alanda bin 496 adet 3+1 daire inşa edileceğini söyledi.