Konut Haberleri
26 Tem 2016 10:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:30

Darbe şehitlerine ve gazilere aylık 1.704 TL maaş

Resmi Gazete’de yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle 15 Temmuz gecesi şehit olan sivillerin ailelerine ve gazilere, kriter aranmaksızın aylık olarak en az 1.704 TL maaş bağlanacak

Darbe şehitlerine ve gazilere aylık 1.704 TL maaş
Darbe şehitlerinin yakınlarına ve gazilere bağlanması beklenen aylıkla ilgili resmi açıklama yapıldı..

15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşların yakınlarına ve gazilere en az 1.704 lira aylık bağlanacak olup söz konusu aylık için borçluluk durumu, sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısı gibi kriterlere de bakılmayacak.

Darbe teşebbüsü sırasında şehit olanların yakınlarına ve malul kalan sivillere bağlanacak aylık için sadece kişinin malul olduğuna dair sağlık raporu alması yeterli olacak. Şehit olan kişiler Emekli Sandığı mensubu ise ve emekli ikramiyesi almaya müstahaklarsa, emekli ikramiyeleri de en yüksek devlet memurunun gösterge seviyesinden ödenecek.

Söz konusu KHK ile kamu görevlilerine ilişkin yürütülen soruşturmaların da nasıl ilerleyeceği belirlendi. Bu kapsamda yürütülmekte olan soruşturmalar sonucunda kamu görevliliğinden uzaklaştırılan kişiler, bir daha kamuda çalışamayacak. Kamu görevinden uzaklaştırılan kişilerin silah ruhsatları ve pilotluk lisansları ve pasaportları da iptal edilecek. Ek olarak bu kimseler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı da olamayacaklar.