Konut Haberleri
25 Tem 2016 15:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:30

Darbe şehitleri yakınlarına faizsiz konut kredisi

15 Temmuz darbe girişimnde hayatını kaybeden veya yaralanan vatandaşlar sivil terör mağdurluğu yerine, şehit ile gazi statüsünü almış oldu. Şehit yakınlarına ise faizsiz konut kredisi verileceği açıklandı.

Darbe şehitleri yakınlarına faizsiz konut kredisi
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında 3 ay süreyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi.  23 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile hayatını kaybeden vatandaşların şehit, yaralananların ise gazilik kapsamına alınmasına karar verildi.

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 21. maddesinin birinci fıkrasının j bendi kapsamında değerlendirilecek olan vatandaşlar sivil terör mağdurluğu yerine, şehit ile gazi statüsünü almış oldu.

Yaşamını yitiren vatandaşların şehit, yaralananların ise gazi sayılmasıyla beraber aileleri şehit yakınlarına sağlanan maaş, kamuda iki istihdam, faizsiz konut kredisi, Türkiye genelinde ücretsiz ulaşım ile devlet veya özel rehabilitasyon merkezleri, yurtlar ve huzurevlerinde ücretsiz barınma olanağı, çocuklara burs gibi haklardan faydalanabilecek.