Toki
12 Kas 2018 16:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 06:01

Dar gelirlilere ucuz ev fırsatı

TOKİ, Ankara’dan Rize’ye, Çankırı’dan Siirt’e kadar 35 ilde 7 binden fazla konutu satışa sundu. Fiyatı 77 bin liradan başlayan evlerde, en düşük taksit 269 lira.

Dar gelirlilere ucuz ev fırsatı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), kasım itibarıyla 7 bin 807 konutu satışa sundu. 35 ilde hayata geçirilen konutlar özellikle dar gelirli vatandaşlar için önemli bir fırsat sağlıyor. Evlerin taksiti bu gruptaki vatandaşların bütçesine uygun olarak 269 liradan başlıyor. 20 yıla kadar ödeme imkanı sunulan konutların fiyatı ise 77 bin liraya kadar düşüyor.

BORÇ BİTENE KADAR

Konut sahibi olmak için başvuranları bazı şartlar bekliyor. Buna göre; alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemiyorlar. Ayrıca, bazı projelerde, satın alınan konutta borç bitene kadar alıcının veya ailesinin ikamet etmesi şartı aranıyor. Konutta ikamet edilmediği tespit edilirse sözleşme feshedilebiliyor.

KURAYLA SATIŞ

Konutlardan bazıları ise kurayla satılıyor ve dar gelirli vatandaşlara öncelik veriliyor. Projelere başvurmak isteyenlerin aylık hane halkı gelirinin, en fazla 4 bin 500 TL olması gerekiyor. satışa sunulan konutlar için Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapmak yeterli. Hangi bankaya başvuru yapılacağı ve diğer detaylar ‘444 86 54’ numaralı ALO TOKİ hattından öğrenilebiliyor.

GELİR SINIRI VAR

Başvurmak isteyenlerin aylık hane halkı gelirinin, en fazla 4 bin 500 TL olması gerekiyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Vatandaşlarımız diğer detayları '444 86 54' numaralı ALO TOKİ hattından öğrenebilir” diye konuştu.