Konut Haberleri
28 Ağu 2014 15:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:44

DAP yapı Taksim projesinin inşaatına başladı

Dap Yapı, 2 milyar liralık ciro beklentisi olduğu Kartal’ daki İstmarine projesiyle eş zamanlı olarak Taksim’de 200 milyon lira yatırımla hayata geçireceği projenin yapımına başladı…

DAP yapı Taksim projesinin inşaatına başladı
Dap Yapı, 2 milyar liralık ciro beklentisi olduğu Kartal’daki İstmarine projesiyle eş zamanlı olarak Taksim’de 200 milyon lira yatırımla hayata geçireceği projenin yapımına başladı.
Rezidans ve ofislerden oluşacak proje gelecek yıl tamamlanacak 2 milyar liralık hasılat beklentisi olduğu dev Kartal projesinde satışlarına devam eden DAP Yapı, bu projeye eş zamanlı olarak başlayacağı 200 milyon liralık Taksim projesi için kolları sıvadı. Şirket, rezidans ve ofislerden oluşacak karma bir proje hayata geçirecek.

KARTAL PROJELERİ 9′A ULAŞIYOR

Daha önceki projelerinde olduğu gibi Taksim’de de dönüşüme imza atacaklarını belirten DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Şimdiye kadar projelerimizi tekstil, pil, plastik gibi fabrikaları yıkarak yerlerine kentsel dönüşümle hayata geçirdik. Sadece Çağlayan’da yıktığımız 48 dönüm üzerinde 7 fabrikanın yerine 600 milyon liralık 950 ofisimiz hayata geçiyor. Bundan sonraki dönemde de şehir merkezindeki bu tip projelere yoğunlaşacağız” dedi.
Maltepe ve Kartal’da iki yeni projeye daha başlayacaklarını anlatan Ziya Yılmaz, bu bölgede hayata geçirdikleri proje sayısını 9′a çıkaracaklarını ifade etti. Yılmaz, “Bu bölgeler için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Buradaki toplam proje sayımızı dokuza çıkaracağız.
Bu yatırımların öncü olduğu Kartal, gelecek dönemde özellikle fabrika dönüşümleriyle İstanbul ‘un önde gelen yerleşim bölgeleri arasındaki yerini alacak” dedi.

GENEL SEÇİM SATIN ALINDI TALEPTE YAVAŞLAMA BEKLEMİYORUZ

Gelecek yıl yapılacak genel seçimlerin çok önem taşıyor. Beklenmedik bir ticaret hayatında bir yavaşlamaya neden şey çıkmazsa, eylül ayından itibaren olmayacağını düşündüğünü belirten Ziya yakalayacağımız tempoyu gelecek yıla Yılmaz, “Seçimlerin inşaat sektöründeki kolaylıkla taşırız” dedi.
Satışlara olumsuz bir etki yapacağını Yılmaz, yatırım iştahlarının yüksek düşünmüyoruz. Ancak Türkiye’nin olduğunu belirterek şirket olarak arazi çevresindeki ülkelerde yaşanan sorunlar alımlarına devam ettiklerini de belirtti.