Konut Haberleri
04 Ağu 2016 15:04 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:32

Dap Yapı: Cumhurbaşkanı gönlümüzden geçeni söyledi

DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bankalara konut kredi faiz çağrısını değerlendirdi...

Dap Yapı: Cumhurbaşkanı gönlümüzden geçeni söyledi
DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bankalara konut kredi faiz çağrısını değerlendirdi. "Ülkemizde insanlar ev almak için toplu paraya ihtiyaç duyuyor, dolayısıyla krediler konut satışlarının önünü açan önemli bir argüman" diyen Yılmaz şöyle devam etti: 

"2005’te bankalar faiz düşürme ve vade uzatma yarışına girmişlerdi; neticesinde gayrimenkul sektörü, en canlı dönemlerini yaşadı. Bugün de Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine bankalardan aynı desteği bekliyoruz. Bankalar, kredi faiz oranlarını düşürme konusunda olumlu adımlar atarlarsa piyasalardaki canlanma tetiklenir.
İnsanlar faiz oranlarındaki 1'i bir tür psikolojik sınır olarak kabul ediyorlar. Konut faizleri, 1’in altına düştüğünde satışlar canlanıyor. Vatandaşın ev satın almak adına borçlanmayı göze alabilmesi için, kullandığı kredinin geri ödenebilir olacağına inanması lazım.

Ülkemize güveniyoruz
Emlak Konut GYO’nun ardından GYODER’in kampanyasıyla hareketlenen sektörümüzde bankalardan destek alınırsa daha birçok emlak firması benzer hamleler yapabilir.
Halkımızın, gayrimenkul sektöründeki fırsat kampanyalarını takip etmesinde fayda var.
Cumhurbaşkanımızın, “Bankalar, konut alımlarında faiz oranlarını yıllık şöyle 9'a doğru çeksin” açıklamasını bu anlamda fevkalade isabetli buluyor; gönlümüzden geçenleri dile getirdiği için şükranlarımızı sunuyoruz.
Sektör son on yılda oldukça ciddi bir büyüme kaydetti ve büyümeye de devam ediyor. Doğru hamlelerin yapılmasıyla taşıdığı büyük potansiyel olağanüstü bir güce dönüşebilir. Gayrimenkul sektörü ne denli desteklenirse, istihdam, finansal dönüş ve inşaat yan sanayii de o kadar çok canlanacaktır. Ülkemize güveniyoruz."