Yurtdışı-Yabancı Yatırım
17 Tem 2014 11:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:31

Dağıstan dev otel için Türklerin peşinde

Rusya'ya bağlı özerk cumhuriyet Dağıstan, başkent Mahaçkale'ye 104 milyon dolarlık 5 yıldızlı otel ve gol sahası için Türk yatırımcıların peşinde

Dağıstan dev otel için Türklerin peşinde
Türk işadamlarıyla buluşan Dağıstan lideri Ramazan Abdulatipov, “Modern iş, otel ve tatil köylerine ihtiyacımız var. Herşey modern seviyelerde olmalı. Bu açıdan çok büyük deneyime sahip Türk dostlarımıza güveniyoruz. Dağıstan verimli bir işbirliğine hazır” dedi.

İzmirliler talip

Moscow Times gazetesinin haberine göre, Dağıstan yönetimi Mahaçkale’ye 250 odalı, 2 bin kişilik bir konferans salonu olan, günde 150 kişiye hizmet verecek kaplıcaya sahip 5 yıldızlı bir otel yaptırmak istiyor. Otele bölgedeki eski bir krallıktan ilham alarak Sarir adı verilecek. 104 milyon dolara mal olması beklenen otelde 18 delikli bir de golf sahası da olacak.

Gazete, yolsuzluk ve terör sorunuyla boğuşan Dağıstan’ın Moskova’nın yardımlarıyla ayakta dursa da, canlı bir iş ortamına sahip olduğunu yazdı. Moscow Times, otel projesiyle ilgilenen Türk şirketleri arasında, Kaya İzmir Termal, Balçova Termal Otel ve Golf International’ın da olduğunu yazdı. Eylülde yapımına başlanacak otelin 2016’ya yetiştirilmesi planlanıyor. (Milliyet)