Konut Haberleri
06 Eyl 2016 15:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:38

CityScape Dubai’de “Büyükyalı İstanbul” farkı!

Dünya çapındaki yeni şehircilik projesi “Büyükyalı İstanbul” Dubai CityScape fuarına damga vurdu...

CityScape Dubai’de “Büyükyalı İstanbul” farkı!
Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme’de, Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçireceği, Büyükyalı İstanbul projesini, Dubai’de düzenlenen CityScape Fuarı’nda, Arap dünyası başta olmak üzere, yabancı yatırımcılara tanıttı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Büyükyalı İstanbul, Cannes’daki MIPIM Fuarı’nın ardından, Körfez Bölgesi’ndeki yatırımcılardan da tam not aldı. Henüz lansmanı yapılmamış olmasına rağmen, ön talep döneminde yoğun ilgi gören Büyükyalı İstanbul’un lansmanı, 22 Eylül tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.  Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık proje hakkında açıklamalarda bulundu. Akbalık, şunları aktardı: 

“Avrupa’nın sayılı şehirleri arasında yer alan İstanbul, artık marka bir şehir. Büyükyalı, devlet yatırımlarıyla çehresi değişen Kazlıçeşme sahil yolunda, İstanbul’un tam merkezinde yer alıyor. Büyükyalı’da, denizin tüm avantajlarından yararlanma imkanıyla birlikte her türlü ihtiyacın karşılanabileceği bir sosyal yaşam sunuyor, İstanbul’un boğaz hattını uzatıyoruz. MIPIM Fuarı’nda, ulaşım yatırımlarının, Kazlıçeşme’de yoğunlaşmasından ve alternatiflerin çeşitliliğinden söz etmiştik. Geçen 6 aylık dönemde, bu yatırımların ne kadar hızlı bir şekilde ilerlediğini birlikte gördük. İstanbul’un kara, deniz ve raylı sistem ulaşım akslarının kesiştiği  Kazlıçeşme’de yer alan Büyükyalı’nın yatırım değeri, yapımı devam eden Marmaray Zeytinburnu durağı, Avrasya Tüneli ve yeni sahil yolu ile daha da artacak.” 

Kazlıçeşme sahil yolunda, Emlak Konut GYO güvencesindeki tek proje
“Büyükyalı, Kazlıçeşme sahil yolunda Emlak Konut güvencesine sahip tek proje. Bu da Büyükyalı’yı yabancı yatırımcılar nezdinde farklı bir yere konumluyor. Ayrıca brüt-net metrekare ölçümünde Emlak Konut standartlarını uyguluyoruz ve kamuoyunu en doğru şekilde bilgilendiriyoruz. Büyükyalı, net metrekare değeriyle de Kazlıçeşme sahil yolundaki markalı lüks projeler arasından, kârlı bir proje olarak ayrışıyor.” 

Emlak Konut GYO kampanyası tarihi bir fırsat
“Emlak Konut GYO kampanyası, yabancı yatırımcılar için de çok önemli fırsatlar sunuyor. Bu kampanyayı, mevduat faizlerini baz alarak yapılacak basit bir hesapla, ‘negatif faizli’ bir fırsat olarak değerlendirmek mümkün. Gayrimenkul uzun vadeli bir yatırım aracı ve içinde bulunduğumuz konjonktür, yatırımcılar açısından tarihi fırsatlar sunuyor. Bu dönemde ülkemizde yapılacak yatırımlar büyük bir kârlılık potansiyeli taşıyor. Gayrimenkul piyasasında pozisyon alan yatırımcılar bu işten karlı çıkacaktır. Bu nedenle yabancı yatırımcıları, ülkemizdeki Büyükyalı gibi doğru projelere davet ediyoruz.” 

Yabancı yatırımcılara Türk Lirası avantajı
“Projemizde metrekare fiyatları, yerli yatırımcılar için olduğu gibi, yabancı yatırımcılar için de TL bazında. Bu durum dövizli satışa oranla çok daha kârlı bir satın alma imkânı sunuyor, döviz artışı ve kur dalgalanmaları yatırımcıları etkilemiyor. Emlak Konut GYO kampanyası, TL kur avantajıyla birleştiğinde, yatırımcılar açısından eşsiz bir fırsata dönüşüyor.” 

Büyükyalı’da tarihi binalar yeniden canlanıyor
“Büyükyalı İstanbul’da, proje alanında bulunan tarihi binaları, özenle yapılacak restorasyonla yeniden yaşama kazandırıyoruz. 100 yıldır halka kapalı olan tarihi binalar, Büyükyalı İstanbul’da yeniden yaşayan mekânlara dönüşüyor. İstanbul’un tarihi dokusunu yansıtan su kulesi, hamam, zırhlı araçlar tamirhanesi, atölye ve depolardan oluşan yapılar, kültürel ve sosyal aktivitelerle canlandırılarak, Büyükyalı’da günlük hayatın parçası haline geliyor.” 

Deniz ulaşımıyla trafiksiz yaşam
Büyükyalı İstanbul, deniz semti olmasının avantajını sadece manzarasıyla değil, deniz ulaşımını günlük hayatın bir parçası haline getirerek de sunuyor. Yapılması planlanan marina alanı ve deniz shuttle’larıyla hızlı ve kolay ulaşma imkânı sunan Büyükyalı İstanbul, trafiği sorun olmaktan çıkarıyor, sakinlerine zaman kazandırıyor.”