Gündem
23 Tem 2014 14:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:34

Çinliler Mi4'ü resmen tanıttı

Çin'in en büyük akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi, uzun süredir beklenen yeni telefonu Mi4'ü resmen tanıttı

Çinliler Mi4'ü resmen tanıttı
Çin'in en büyük akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi,  uzun süredir beklenen yeni telefonu Mi4'ü resmen tanıttı.

Çin'in yerli üretimi olan ve yerel piyasada Apple ve Samsung gibi büyük üreticilerin en büyük rakibi olarak bilinen Xiaomi'nin yeni modeli Mi4, 1080p çözünürlüklü 5 inç ekrana sahip ve 2,5 GHz dört çekirdekli işlemcisi bulunuyor.


Telefonun üzerinde 13 megapiksel kamera ve 3 GB Ram olduğu belirtilirken, piyasaya yerel bir GSM operatörü için hazırladığı versiyonuyla 29 Temmuz’da girecek.

Ülkede en çok kullanılan telefonların başında gelen Xiaomi'nin yeni modelinin 16 GB'lik versiyonunun bin 999 yüen (yaklaşık 676 TL), 64 GB’lik versiyonun da 2 bin 499 yüenden (yaklaşık 846 TL) satışa sunulacağı belirtildi.

Çinli telefon üreticisi, yeni telefonunun yanında kullanıcıların kendi uyku kalitesi ve egzersizlerini ölçebileceği akıllı bilekliğini tanıttı.

Şirketin Başkan Yardımcısı Cou Guangping, markalarını yurtdışı piyasalarda genişletmek için çaba harcadıklarının altını çizerek, yılın ikinci yarısında Güneydoğu Asya, Güney Amerika ve Avrupa pazarlarındaki yabancı kullanıcılar için servisler sunmaya çalışacaklarını ifade etti.

Xiaomi'nin bu yılın ilk yarısında 26.11 milyon telefon sattığı ve 33 milyar yuanlık bir satış hacmine ulaştığı belirtiliyor. Şirket, bu yılın sonuna kadar toplam 60 milyon akıllı telefon satarak satış hacmini 70 milyar yuana çıkarmayı hedefliyor.