Konut Haberleri
28 Ağu 2015 15:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:15

Çin'den yabancıya konut alımında kuralları gevşetti

Çin, yabancı yatırımcılar tarafından yapılan emlak alımları ile ilgili şartları rahatlattı

Çin'den yabancıya konut alımında kuralları gevşetti
Çin, yuandaki değer kaybının Çin gayrimenkul varlıklarının görünümünü zayıflatmasının ardından emlakta yabancı yatırım ile ilgili sınırlandırmaları hafifletti.

GERÇEK İHTİYAÇLAR İÇİN

Ticaret Bakanlığı dahil olmak üzere Çin otoritelerinin ortak açıklamasına göre yabancı şirketlerin Çin birimleri ve Çin’de çalışan ve yaşayan yabancı uyruklu kişiler, “gerçek ihtiyaçlar”ı karşılayacak şekilde kendi kullanımları için emlak alımı yapabilirler. Açıklamaya göre yabancı yatırımcının, yerel borç alımı öncesinde kayıtlı sermayesini tamamıyla ödemiş olması gerektiğine dair kural kaldırıldı.

ŞANGHAY BORSASI YÜKSELDİ

Şanghay borsasındaki 24 inşaat şirketini takip eden Shanghai Stock Exchange Property Endeksi, yerel saat ile 10.36’da yüzde 4 yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.2 artış gösterdi. Satışları bakımından Çin’in en büyük inşaat şirketi olan Greenland Holdings Corp. yüzde 5.7 prim yaptı.

ETKİSİ KÜÇÜK OLUR

Centaline Group araştırma direktörü Liu Yuan, “Merkezi hükümet seviyesinde bu sınırlandırmaların hafifletilmesi önemli ancak etkisi küçük olabilir. Çünkü yabancı alıcılar Çin konut piyasasında küçük bir yere sahip” dedi.