Konut Haberleri
23 Mayıs 2015 15:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:43

Sadece Türkiye'de olmuyor! Ah o inatçılar...

Çin'de kentsel dönüşüm sürecinde inşaat firması ile anlaşma sağlayamayan inatçı ev sahibi evinden çıkmayı reddedip yıkıma izin vermedi..

Sadece Türkiye'de olmuyor! Ah o inatçılar...
Çin’in Nanning şehrinde kentsel dönüşüm yapan bir inşaat firması ev sahiplerinden biri ile anlaşma sağlayamayınca ortaya ilginç manzalar çıktı. İnşaat firmasının hiçbir teklifini kabul etmeyen inatçı ev sahibi evini terk etmeyi reddetti. Bunun üzerine bölgedeki diğer ev sahipleri ile anlaşan inşaat firması çok katlı binalar inşa ederken anlaşma sağlanamayan ev yeni binaların arasında kalarak ilginç bir görüntü oluşmasına neden oldu.

‘Tırnak evler' ya da 'çivi evler' olarak adlandırılan bu yapılar kentsel dönüşüme muhalefet edenlerin simgesi haline geliren Çin'de yaşanan olay bürokrasinin ağır işlediği tartışmalarına yol açtı. Devlet Konseyi, ülkedeki tüm tahliyelerin "yasal, uygar ve uyumlu bir şekilde" yürütülmesini ve evlerinden çıkması istenenlere âdil tazminatlar ödenmesi gerektiğini belirtmişti.

Çin'deki olayın basına yansıması ve dünya genelinde yoğun ilgi görmesi sonucunda başka ülkelerde de yaşanan benzer olaylar gün yüzüne çıktı. Fikirtepe'de de anlaşma sağlanamadığı için evinin yıkılmasına izin vermeyen bir ev sahibi Fikirtepe İnatçısı olarak günlerce basında yer almıştı.