Gündem
17 Mar 2018 10:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:43

Çiftlik Bank'ın kurucusunun Uruguay'daki evi görüntülendi

80 binden fazla kişiden 500 milyon lira para toplayan Çiftlikbank’ın kurucusu firari Mehmet Aydın’ın Uruguay'dan aldığı iki katlı milyon dolarlık villası ilk kez görüntülendi.

Çiftlik Bank'ın kurucusunun Uruguay'daki evi görüntülendi
Kurduğu Çiftlik Bank sistemi üzerinden binlerce kişiden para topladıktan sonra sistemin çökmesi üzerine Uruguay'a kaçtığı iddia edilen Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın'ın Türkiye’nin Buenos Aires’teki Arjantin Büyükelçiliği’ne verdiği adresteki evin görüntülerine ulaşıldı. 




Türkiye’nin Buenos Aires’teki Arjantin Büyükelçiliği’ne giden Mehmet Aydın, avukat Mehmet Tuna adına vekaletname çıkardı. Çiftlikbank kurucusu ev adresi olarak Uruguay’daki ‘Barrio Carrasco Av. Rivera 72 / 32 Montevideo’ adresini verdi. 




MİLYON DOLARLIK VİLLALARIN OLDUĞU BÖLGE

Mehmet Aydın’ın Uruguay’da yaşadığını beyan ettiği Gral. Rivera caddesinde ülkenin en zenginlerinin oturduğu milyon dolarlık villalar bulunuyor. 




Aydın'ın beyan ettiği adresteki sahile yakın yeşillikler içerisindeki 2 katlı villanın ise oldukça geniş bahçesi ve bir güvenlik kulübesi bulunuyor.




KİMLİK KARTI İNTERNETE DÜŞMÜŞTÜ

Mehmet Aydın'ın Uruguay'dan oturum izni aldığını gösterir bir kimlik kartının fotoğrafı internete düşmüştü. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında alındığını gösterir belgenin geçerlilik tarihinin ise Haziran 2019 olarak yazıldığı görüldü.




SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Öte yandan internet üzerinden 511 milyon lira toplayan Çiftlik Bank ile ilgili soruşturma da tüm hızıyla sürüyor. Önceki gün gözaltına alınan şirketin yönetim kurulu üyesi Cafer Çolak ile şirket sahibinin eşi Sıla Aydın 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklandı.




KAYYUMA ATANACAK

Çiftlik Bank'ın çok sayıdaki tesisine ve tesislerde yer alan hayvanlara el konulurken Çiftlik Bank tesislerinin bulunduğu il ve ilçelerdeki başsavcılıklarca adli çalışmalar yapılmasının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Türkiye'deki tüm tesislere kayyum tayin edileceği öğrenildi.