Ekonomi
15 Kas 2016 15:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:49

Çiftçi Kayıt sistemi'ne başvurular 31 Aralık'a kadar uzatıldı

Çiftçilere iyi haber.. ÇKS olarak bilinen Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtları 31 Aralık'a kadar uzatıldı.

Çiftçi Kayıt sistemi'ne başvurular 31 Aralık'a kadar uzatıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, 2016 üretim yılına ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 31 Aralık'a kadar uzatıldı.

Bakanlığın Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, 30 Haziran 2016'da sona eren bu yıla ilişkin ÇKS başvuru  süresi, 31 Aralık'a kadar uzatıldı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,  konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl ÇKS'ye son başvuru tarihinin  Ramazan ayına denk gelmesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan terör olayları  nedeniyle çok sayıda çiftçinin belirlenen sürede başvurusunu yapamadığına ve  verilen desteklerden faydalanma hakkını kaybettiğine dikkati çekti.

Bayraktar, çiftçilerin mağdur olmamaları için Gıda Tarım ve  Hayvancılık Bakanlığına süre uzatımı yapılması için hem yazılı başvuru  yaptıklarını hem de sözlü girişimlerde bulunduklarını ifade ederek,  "Çiftçilerimizin 2016 yılı başvuru süresi devam eden desteklerden  faydalanabilmeleri için, olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden 31  Aralık 2016 tarihine kadar tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvurmaları  gerekiyor." uyarısında bulundu.

Bayraktar, eylül ayı itibarıyla başlayan 2017 yılı ÇKS başvurularının  ise 30 Haziran 2017 tarihine kadar devam edeceğinin altını çizdi.