Sektörel
12 Şub 2018 13:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:40

Cezayir’in en büyük camisine Türk imzası

Cezayir’in en büyük camisinin inşaatı bir Türk şirket tarafından tamamlandı. Oran şehrinde Kayı Holding tarafından inşa edilen Abdel Hamid Ibn Badis Cami, kapalı alan kapasitesinde dünyanın en büyük 9. camisi konumunda bulunuyor.

Cezayir’in en büyük camisine Türk imzası
İnşaat sektöründe dünyanın en büyük uluslararası şirketleri arasında yer alan Kayı Holding, yurt dışı projeleriyle ilklere imza atmaya devam ediyor. Şirketin yurt dışı projelerinde önemli bir lokasyon olan Cezayir’de ülkenin en büyük camisinin inşaatını üstlenen Kayı İnşaat, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

25 BİN KİŞİ AYNI ANDA İBADET EDEBİLECEK

Başkent Cezayir’den sonra en önemli şehir olan Oran’da hizmet veren Abdel Hamid Ibn Badis Cami, toplamda 25,000 kişiye ibadet etme imkânı sağlarken, camide 104 metrelik cam kaplı minare bulunuyor. Kapalı alan kapasitesinde dünyanın en büyük 9. camisinde ayrıca İmam Yetiştirme Yüksek Enstitüsü, İslam Sanatı Merkezi, 600 kişi kapasiteli Konferans Salonu, ticari alanları ve 600 araç kapasiteli oto parkı bulunuyor. Kayı İnşaat’ın Cezayir’deki iştiraki olan Bilyap İnşaat, projenin Mühendislik Tedarik İnşaat (EPC) anahtar teslim inşaatını üstlendi.

İLKLERİ YAPMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Proje hakkında konuşan Kayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yılmaz, “Kayı İnşaat olarak 2007 yılından bugüne kadar dünyanın en büyük uluslararası inşaat şirketleri arasında yer alıyoruz. Bu başarımızda yurt dışındaki projelerimiz önemli bir oynuyor. Cezayir'in Oran şehrinde tamamladığımız Abdel Hamid Ibn Badis Cami de Kayı İnşaat’ın kalitesini gösterme fırsatı bulduğumuz bir başka proje oldu. Önümüzdeki dönemde faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla işbirlikleri yaparak, ilklere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.