Konut Haberleri
20 Eki 2014 09:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:01

Çeyrek altın ne kadar?

Son zamanlarda altın fiyatlarında kıpırdanmalar var. Bu kıpırdanmalara binaen gelişmeler an be an takip edilmektedir. Çeyrek, yarım ve tam altın bugün nasıl olacak?

Çeyrek altın ne kadar?
Altın yatırımcıları özellikle internet bankacılığının gelişmesiyle, gram altın üzerine yatırımları artırmış durumdalar. ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımını geciktirebileceğine ilişkin işaretler altın fiyatlarını destekliyor. Ekim ayının başında 1,192 dolar olan altının onsu bugün 1,243 dolara kadar çıktı.

Bu gelişmelere paralel olarak iç piyasada da gram altın 90 liraya çıkarken, çeyrek altının fiyatı ise 148 lira düzeyine yükseldi.

ABD'de Eylül'de perakende satışlar yüzde 0.3 ile beklentilerin üzerinde düştü. Buna karşılık, otomotiv dışındaki satışlar da artış beklenirken yüzde 0.2 düştü. Perakende satışlarda Ocak 2014'ten bu yana ilk defa düşüş gerçekleşmiş oldu.

Altında yeni fiyat beklentisi
Bu sorunun yanıtı hem dolar endeksine hemde ABD 10 yıllıklarına bağlı.   Öncelikle Abd 10 yıllık faizlerden başlayalım. Faizlerin aşağı yönlü baskılanması altın üzerindeki baskıyı hafifletiyor. Abd 10 yıllık faizlerin aşağı gelmesindeki hikayelerden biride güvenli liman olduğundan altın bu durumu şimdilerde lehine kullanıyor diyebiliriz. Bundan sonraki süreçte altın tarafında hareketli günler geçirebiliriz. Özellikle FED açıklamaları ve buna bağlı olarak faiz arttırım konusunun gündemde ağırlığını azaltması altın tarafından dikkatle takip edilecektir.